Webinars

Posted by on okt 1, 2019 in Materiaal | No Comments
Webinars

Webinar

Wat ga ik doen?

Op verschillende avonden ga ik in samenwerking met Mijn Superkracht een webinar organiseren! Een webinar is een online meeting.
Weet je wat heel leuk is aan een webinar? Je kunt gedurende het webinar vragen aan mij stellen! En ik ga mijn best doen om je daar ook antwoord op te geven!
Ook kun je vooraf aangeven of je nog vragen hebt van te voren. Dan ga ik mijn best doen om hier specifiek op in te gaan.

Alle webinars starten om 20:00 uur en duren ongeveer een 1 uur

Het beste van 2 werelden, concreet materiaal in combinatie met je iPad en het beheren van iPads

Maandag 28 oktober 2019, 20.00, door Eveline Kaleveld (Kleutersdigitaal en De Rolf Groep)

Over het webinar

Herken je dat? Kinderen die achter een scherm zitten en een app spelen? We weten allemaal dat de ontwikkelingslijn van kinderen loopt van concreet materiaal naar abstract. Ik wil je laten zien welke mogelijkheden er zijn om concreet materiaal te combineren met je iPad! In dit webinar laat ik je een aantal mogelijkheden zien met materialen die je al in je klas hebt liggen en waar je dus mogen mee aan de slag kunt gaan. Natuurlijk komt er ook iets voorbij voorop het verlanglijstje 😉

Ook wil ik je in de webinar laten zien hoe je iPads kunt beheren. Want… twee iPads was voor mij als ict coördinator prima te beheren. Af en toe een app erop zetten ging prima.

Maar toen het er 10 werden was ik veel tijd kwijt aan apps erop zetten, iPads er allemaal hetzelfde uit laten zien, iOS updaten en meer van deze dingen. En ik kreeg de feedback van collega’s dat ze de apps wilde koppelen aan leerdoelen van kinderen en dat ze dan niet te veel keuze mochten hebben uit apps. In dit webinar laat ik je zien dat er een handige oplossing is om iPads te beheren!

Opbrengst

Als je dit webinar hebt gevolgd heb je ideeën gekregen over het inzetten van concreet materiaal in combinatie met apps. En je weet hoe je iPads kunt beheren. Dit zodat je meer tijd krijgt om te doen wat echt leuk is… Namelijk gave dingen ermee doen in het onderwijs!

 

 

 

 

 

Leave a Reply