Vakantietheater

Posted by on mrt 26, 2021 in Materiaal | No Comments
Vakantietheater

Kijk thuis naar het theater!

Naar de website van het vakantietheater

Wat is vakantietheater?

Alle theaters zijn nu dicht. Maar soms kom je zo iets leuks tegen en wil je dat delen! Nou dat had ik bij vakantietheater.

Eigenlijk werkt het heel eenvoudig. Je koopt een kaartje voor een theatervoorstelling.  En gaat dan thuis naar het theater. Nadat je betaald hebt krijg je een link toegestuurd. Die link is pas actief op de dag dat je kaartje geldig is vanaf 6 uur ‘s ochtends tot 6 uur de volgende dag!

Na afloop van de theater voorstelling zijn er leuke extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld knutselen of luisteren naar een luisterboek. Het is dus meer dan alleen maar de theatervoorstelling.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een onwijs mooie manier om het theater naar huis te halen! De prijs van een ticket is laag, € 7,50. Waardoor het voor veel gezinnen bereikbaar is. Ook kun je de voorstelling starten op je eigen moment. Dat kan in een druk gezin wel zo prettig zijn.

Ook vind ik het mooi dat er verschillende soorten theater zijn muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils! Er is zelfs een afwisseling qua leeftijd. Mooi om zo iedereen kennis te laten maken met de verschillende vormen van het theater.

Wat ik ook echt top vind is dat je in een weekend kunt kiezen uit 2 voorstellingen. Zo kun je altijd een voorstelling kiezen die het beste past bij waar je kinderen behoefte aan hebben. En met het paasweekend kun je zelfs kiezen uit 4 voorstellingen! En de voorstellingen die ik gezien heb in de agenda zijn echt super leuk!!

Ik zou dit eigenlijk ook aanraden voor scholen. Toen ik een kleutergroep had gingen we elk jaar een keer naar het theater. Nu kan dat niet. Maar een van de doelen was voor ons vooral ook kinderen kennis te laten maken. Het zou wat mij betreft ook on demand voor scholen beschikbaar mogen zijn!

Onze Ervaring

Wauw wat is dit leuk zeg! Dit was echt genieten. Het was heel makkelijk. De link werkte super makkelijk. En we konden de uitzending streamen op de tv. Alles was heel goed te zien. Wat een enthousiasme bij de spelers. We vonden het een geweldige ervaring om zo naar het theater te gaan. Het enige wat we miste was het enthousiasme van andere kinderen. Maar dat is nu even niet anders.

Voor ons was dit echt genieten. Een echte aanrader om dit te gaan doen!

Leave a Reply