Stap het boek van Boet de Beer in!

Posted by on jan 10, 2019 in Materiaal | No Comments
Stap het boek van Boet de Beer in!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs boek: € 14,99

 

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Mijn Mening

Wauw wat een gaaf boek! Het verhaal is natuurlijk al geweldig, het thema van het boek, een beer die niet aan zijn winterslaap wil beginnen spreekt kleuters erg aan.

Het feit dat je wanneer je met een app over de pagina’s heen gaat en je dan helemaal in het boek meegetrokken wordt is helemaal leuk voor kinderen. Op deze manier kun je meer met het boek dan er alleen maar naar luisteren, kijken en over praten. Je kunt ook zelf onderdeel zijn van het boek.

Ga in combinatie mat de app opzoek naar de muzikalevuurvliegjes, speel verstoppertje in het bos of maak van de dag nacht! Dat je met de app samen kunt werken met het boek is een mooie toevoeging! Een echte aanrader voor je schoolbibliotheek!

De App & Het Boek

Het boek Boet de Beer gaat over een beer die niet wil slapen. Iedereen kruipt in zijn hol voor een winterslaap, ook Boet. Maar hij valt maar niet in slaap. Waarom moet Boet eigenlijk doen wat alle beren doen?

Ga mee met Boet een kijk hoe hij de herfst en winter gaat beleven.

Wanneer je met de app aan de slag gaat word je letterlijk het boek ingetrokken. Je kunt door de omgeving van Boet heen gaan. En er zitten kleine spelletjes in. De app kan niet afzonderlijk van het boek gebruikt worden.

Tips voor in de Klas

Dit boek is natuurlijk geweldig om voor te lezen. Maar daarnaast is het geweldig om dit boek samen met de kleuters in de kleine kring te ontdekken in combinatie met de app! Wanneer je dit met de kleuters gedaan hebt is het natuurlijk ook leuk om dit boek met een iPad/tablet in de leeshoek neer te leggen zodat kleuters er ook nog een keer zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan.

Wat leer je van dit Boek & deze App?

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal
  • Handelen naar de opdrachten uit het verhaal

Leave a Reply