Sinterklaasjournaal spelletjes

Posted by on nov 12, 2017 in Websites | No Comments
Sinterklaasjournaal spelletjes

Elke dag kijken wij in de klas naar het Sinterklaasjournaal. Maar wist je dat er een hele gave website bij het Sinterklaasjournaal hoort?

De Website

Als je op de startpagina van het Sinterklaasjournaal komt kun je de laatste aflevering van het Sinterklaasjournaal bekijken. Je kunt ook oude afleveringen zien.

Bovenaan de pagina zie je een aantal kopjes:

Kijken
Hier kun je kijken naar de afleveringen van het Sinterklaasjournaal. Je kunt ook naar filmpjes van Pietje Puk, Meneer van Gisteren, Wellespiet, Huispiet, Dieuwertje, Jeroen Sinterklaas en Lex kijken.

Spelen


dit is een groot onderdeel van de website. Je kunt hier namelijk heel veel verschillende spelletjes doen. Allerlei knutselactiviteiten die je kunt uitprinten. Kleurplaten die je kunt printen. Maar er zijn ook kleurplaten die je op de computer kunt inkleuren en daarna kunt printen. Je kunt ook je eigen pakpapier maken en die natuurlijk ook printen. En je kunt als laatste een eigen kaartje maken die je naar iemand kunt sturen! De spelletjes en de kleurplaten die je op de computer kunt inkleuren kun je ook goed op het digibord doen.

Lezen


Lees over Sinterklaas.

Zingen
Zing allemaal liedjes samen met Sinterklaas en de pieten.

Mailen
Mail met Sinterklaas, zijn pieten of Dieuwertje Blok.

Wat werkt in de klas

De activiteiten van spelletjes en de kleurplaten die je in kunt kleuren zijn leuk om in kinderen in de klas op het digibord te laten doen. Hierbij vind ik het zelf het prettigste om kinderen in tweetallen te laten erken.

Als je naar de knutselactiviteiten gaat kijken zie je vaak activiteiten die je even moet voorbereiden om ze in de klas (of thuis) te kunnen gaan doen. Maar ik merk wel dat kinderen het super leuk vinden!

De kleurplaten die je ook bij de spelletjes kun vinden print ik af en toe uit. Omdat er ook kinderen zijn die het echt heerlijk vinden om te kleuren. En de tekening daarna in hun schoen te stoppen.

Foto’s kijken vinden kinderen natuurlijk ook leuk om te doen. Want Sint en de pieten zijn voor veel kinderen toch wel een beetje helden.

De liedjes zijn heel erg leuk om met de kinderen samen te zingen. Doe dit bijvoorbeeld door de liedjes op het digibord aan te zetten. Maar je kunt kinderen natuurlijk ook met een koptelefoon achter de computer laten luisteren.

De krant is voor kleuters natuurlijk nog te moeilijk. Maar voor oudere kinderen is dit een aanrader. Laat ze de krant zelf bijvoorbeeld lezen vanaf groep 4. Misschien kunnen ze wel een stukje voorlezen aan de kleuters?

Ik en de kinderen zijn helemaal fan van deze website een echte aanrader!!

 

Leave a Reply