Sinterklaas speurtocht – Het magische wortelsap

Posted by on nov 27, 2022 in Materiaal | No Comments
Sinterklaas speurtocht – Het magische wortelsap

Wij mochten vandaag wel iets heel gaafs uitproberen! De Sinterklaas speurtocht!

Naar de speurtocht
Prijs: € 10,-

Wat vinden wij van de Sinterklaas speurtocht?

Al tijdens de voorbereiding van deze speurtocht werd ik helemaal enthousiast! Ik had direct zin om deze speurtocht te gaan gebruiken. De vormgeving van de opdrachten is leuk. En het is ook leuk dat er opdrachten bij zitten die zich op de pietenvaardigheden richten. En opdrachten waarbij gepuzzeld moet worden. Deze opdrachten zijn echt helemaal afgestemd om de leeftijd 4 – 6 jaar.

Tijdens het uitzetten van de speurtocht werd ik alleen maar enthousiaster. Het zat gewoon echt leuk in elkaar. Je kunt een mooie afwisseling maken met de opdrachten. En ik kreeg alleen maar meer zin om de speurtocht met de jongens de gaan doen.

We maakte een selectie tussen de opdrachten. Zodat we ruim anderhalf uur bezig zouden zijn. Wij kozen er nu voor om bijna alle opdrachten nu te doen. De jongens vonden het heerlijk! Een afwisseling tussen actief bezig zijn. En denkpuzzels maken voor hen was het top! Op de straat tekende we pijlen zodat ze steeds wisten waar ze heen moesten. Dat werkte top! De pijlen die in het pakket zaten gebruikte we daarom niet.

Deze speurtocht echt aan bij de belevingswereld van de jongens. De opdrachten waren ook echt goed van niveau. Zodat ze voor een 4-jarige goed te doen zijn. En ook voor een 6-jarige, die met lezen bezig, aansluiten. Echt super gedaan!

Wat is de Sinterklaas speurtocht?

De opzet is eigenlijk heel eenvoudig. Bij de speurfactory koop je eerst de speurtocht. Je krijgt dan een download toegestuurd. Deze pak je uit. Je krijgt dan een handleiding waarin eigenlijk de hele speurtocht uitgelegd staat. Alle opdrachten kun je vervolgens printen. En dan kun je van start!

Wij kozen ervoor om deze speurtocht buiten te doen.

Je start met een brief van de hoofdpiet. Waarin hij om hulp vraagt omdat het wortelsap van Ozosnel weg is! En zonder het wortelsap kan hij de daken niet op…

Je hebt tijdens de speurtocht 2 soorten opdrachten:

  • Pietenopdrachten: Hiermee oefenen de kinderen hun pieten-vaardigheden
  • Puzzelkaarten: Hiermee kunnen de kinderen flesjes wortelsap verdienen

Je maakt zelf een selectie welke pietenopdrachten en puzzelkaarten je wilt doen. Handig want dan kun je zelf een beetje spelen met de tijdsduur van de speurtocht.

In het pakket zitten alle materialen om de opdrachten mee te doen. Je moet zelf nog een paar kleine items toevoegen. Zoals neppakjes en blikken om te bowlen. Maar dat is prima wat ons betreft. Voor de rest zit eigenlijk alles in het pakket. Super handig. Het is echt printen, lezen en je kunt aan de slag!

Tips voor de speurtocht

We deden een paar kleine aanpassingen aan de speurtocht. In plaats van afbeeldingen van het wortelsap zorgde we voor echte fysieke flesjes waarin we wortelsap deden! Hiervoor gebruikte we van die flesjes waarin je in hotels vaak shampoo ziet staan.

 

Een andere kleine aanpassing die we deden was dat we alles van de speurtocht lamineerde. En dat we alles lamineerde. En de kinderen een whiteboard stift gaven. Hiermee konden ze op de puzzels tekenen voor de oplossingen. En is de speurtocht voor ons herbruikbaar!

Verder hebben we geen aanpassingen gedaan. De speurtocht was gewoon top!

#gekregen

Leave a Reply