Reliëf tekenen met Lego!

Posted by on mei 10, 2020 in Materiaal | No Comments
Reliëf tekenen met Lego!

Teken het reliëf met lego!

Leeftijd: 5 – 8 jaar

Wat is reliëf tekenen met Lego?

Eigenlijk is het heel simpel. Met legosteentjes en het liefst de laagste steentjes maak je een figuur op een legoplaat. Daarna leg je een vel papier over de lego heen. En met potloden of waskrijt ga je er overheen. Op deze manier komen de nopjes van de lego naar boven. En krijg je een reliëf tekening van je lego!

Het maakt ook niet uit wat voor kleur stenen je gebruikt want door het vel papier en de potloden/waskrijt die je gebruikt komt de afdruk er in jouw kleur uit.

Toen ik hiermee aan de slag was heb ik hiervoor heb ik Stabilo Woody’s gebruikt. Deze vind ik erg prettig werken omdat ze goed in de hand liggen en een beetje ‘vettig’ zijn. Hierdoor kun je er een mooie afdruk mee maken.

 

Wat heb je nodig?

Om hier mee aan de slag te gaan heb je eigenlijk niet zo veel nodig. Je hebt legoblokjes nodig. Zelf gebruik ik het liefste de lage lego stenen. En je hebt potloden of waskrijt nodig.

Van lego ontwerp je dan een figuur, bijvoorbeeld een hartje.

Van lego ontwerp je dan een figuur, bijvoorbeeld een hartje. De stenen die je gebruikt hoeven niet met elkaar te matchen qua kleur.

Wanner je figuur klaar is leg je een vel papier over de legostenen. Met krijt of met zachte potloden ga je vervolgens over het papier met daar onder de legoblokjes heen. En zo teken je het reliëf van de stenen over op het papier.

Om dit zelf te doen heb ik potloden gebruikt. Hiervoor heb ik Stabilo Woody’s gebruikt. Deze vind ik erg prettig werken omdat ze goed in de hand liggen en een beetje ‘vettig’ zijn. Hierdoor kun je er een mooie afdruk mee maken.

Welke ontwikkeling stimuleer je?

Wanneer je naar de ontwikkelingsdoelen kijkt van jonge kinderen stimuleer je met deze manier van werken het volgende:

Rekenen

Meetkunde

  • Kent de kleuren rood, blauw, groen, geel, zwart, wit, oranje, paars, roze en grijs
  • Ontwerpen van een eenvoudig figuur

Op motorisch gebied

  • Houdt het potlood vast met een dynamische driepuntsgreep.
  • Maakt schrijfpatronen als ontspanningsoefening: bewegingen zijn soepel en de vorm wordt volgehouden

Leave a Reply