Zorg dat kinderen op de website blijven waarvan ze de QR code scannen

Posted by on dec 13, 2021 in Materiaal | No Comments
Zorg dat kinderen op de website blijven waarvan ze de QR code scannen

Zorg dat kinderen op de website blijven waarvan ze de QR code scannen

QR codes in de klas gebruiken

In heel veel klassen op basisscholen worden “mijn” QR codes gebruikt. Maar regelmatig krijg ik de feedback dat er veel reclame te zien is. En dat kinderen ook nog naar andere websites kunnen gaan terwijl ze met de QR codes bezig zijn…

Ten toen ben ik gaan nadenken of hier geen oplossing voor te vinden is… En ja die is er!

Naar alle QR codes.

QR codes gebruiken in combinatie met Jamf Teacher

Wanneer iPads beheerd worden met Jamf School kun je gebruik maken van Jamf Teacher. Dit is een speciale app waarmee je kinderen in apps, websites of aan beperkingen kunt houden voor een bepaalde tijd.

Alle QR codes die ik maak, op de prentenboeken na, leiden naar de website van digipuzzle. Door deze website in een les in Jamf Teacher te zetten geef je aan dat alléén deze bepaalde website bezocht mag worden.

In de les voeg je verder de camera en safari toe. Zo kun je de QR codes scannen en er naartoe gaan. Maar je kunt niet naar andere websites toe.

Zien hoe dit eruit ziet?

Door deze les te maken en te gebruiken weet je zeker dat kinderen niet naar andere websites toe kunnen dan die zijn ingesteld. En ik weet zeker dat je op deze manier met nog meer rust QR codes kunt gebruiken in de klas.

Leave a Reply