Gynzy Digibord software

Posted by on feb 15, 2018 in Materiaal | No Comments
Gynzy Digibord software

Gynzy op je digibord

Prijs: vanaf € 110,- per jaar per bord
Naar Gynzy

Mijn Mening

Gynzy vind ik zelf een erg prettige digibord software. Zelf gebruik ik Gynzy voor al mijn lessen. Het prettige aan Gynzy vind ik dat ik het overal kan openen waar ik ben. Het maakt niet uit waar ik mijn lessen voorbereid. Overal kan ik erbij.

Wat ik verder heel erg prettig vind is dat ik de diverse klassenmanagement tools zoals het stoplicht, timetimer en klok altijd in beeld kan hebben. Elke pagina die ik open daar staan ze op, als ik dat instel. Super praktisch.

Zelf vind ik ook dat Gynzy erg gebruiksvriendelijk is. De basis heb je al snel door.

Wekelijks ontwikkeld Gynzy ook weer nieuwe tools wat het lesgeven wat bij betreft echt eenvoudiger maakt!

Ik vind verder dat Gynzy een mooie mix is tussen tools voor leerkrachten. En tools waar leerlingen mee kunnen werken! Zo is het niet meer het bord van de leerkracht. Maar het bord van de hele klas.

Kortom ik vind Gynzy echt een aanrader om als school aan te schaffen en op je bord te gebruiken.

En wil je er echt alles uithalen? Neem dan contact met mij op voor workshop!

Wat is Gynzy?

Simpel gezegd komt het er op naar dat Gynzy een online digibordsoftware is. Met online bedoel ik dat je naar een website gaat, of een programmatje installeert, vervolgens log je in en heb je een eigen digibord omgeving.

Als ik ingelogd ben krijg ik links een balk te zien met de volgende tabbladen:

Bord

Hier vind je de bordomgeving. Dit is de omgeving waar je in werkt. Je kunt hier onder andere schrijven, vormen tonen, typen, linieringen neerzetten. Ook zijn er diverse mini’s zoals het stoplicht, klok en de time timer die je op je bord kunt openen. De tools die je opent worden ook op het bord getoond.

Tools

Onder tools worden de verschillende hulpmiddelen verstaan die Gynzy heeft gemaakt om het lesgeven makkelijker te maken. Je hebt tools voor:

  • Taal
  • Rekenen
  • Wereld orientatie
  • Overige Extra’s

Deze tools kun je op je bord openen en gebruiken tijdens je lessen.

Kids

Het onderdeel kids is een betrekkelijk nieuw onderdeel binnen Gynzy. Hierin zitten diverse trainers die je klaar kunt zetten voor kinderen. Trainers zijn er vooral op het gebied van rekenen en taal. Je hebt onder andere een klokkijktrainer en een ik vorm trainer.

De trainers kun je klaar zetten voor de leerlingen in je klas. Als leerkracht kun je dan zien wat je leerlingen gedaan hebben met de trainers. En hoe hun voortgang is.

Mijn lessen

Het onderdeel mijn lessen bevat de schoolmap en mijn lessen. In de schoolmap kun je met de hele school lessen opslaan. Iedereen kan daar zijn/haar eigen map hebben. Mijn lessen is het onderdeel waar je lessen op kunt slaan die alleen jij kunt zien.

Favorieten

In je favoriete kun je tools opslaan die je vaak en makkelijk wilt ‘pakken’.

Wat kun je met Gynzy?

De Gynzy digibord omgeving is een middel waardoor je op elk digibord kunt schrijven. Je opent de website (of desktop). En kunt overal bij je lessen en materiaal op het digibord. Het maakt bij de Gynzy digibord software ook niet uit wat voor type bord je hebt. Als je maar een bord hebt met een internet verbinding.

Gynzy is een digibord software welke volledig online is. Het maakt dus niet uit waar je, je lessen voorbereid. Je kunt er overal bij!

Bij de kleuters kun je tijdens het spelen en werken ook heel goed Gynzy inzetten! Kinderen kunnen met bepaalde tools heel goed zelfstandig aan de slag gaan. En dat vinden ze nog super leuk ook!

Leave a Reply