Ontdek de dierentuin en los problemen op

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis (in app aankopen)
Download voor iPad

Mijn Mening

Ik vind dit echt een super app voor kleuters! De vormgeving van de app spreekt de kinderen sowieso al aan. En ook het onderwerp de dierentuin spreekt kinderen erg aan. De app ziet er verder ook nog eens aantrekkelijk uit.

Kleuters kunnen zelf door de app heen swipen. Maar ze kunnen ook gericht bezig zijn met het oplossen van problemen. Ik vind het fijn dat de kleuters geholpen worden bij het oplossen van de problemen, de oplossing gaat knipperen.

Het is prettig dat er geen reclame in de app zit. Om de volledige versie van de app te krijgen moet je een in app aankoop doen. Maar ook zonder de in app aankoop is er voldoende speelmogelijkheid voor de kleuters.

Deze app sluit goed aan bij het thema dieren of dierentuin! Een mooie aanvulling voor bij de kleuters!

 

De App

 

Wanneer je de app start kom je in de dierentuin terecht. In de dierentuin kun je van alles beleven. Je kunt door de dierentuin heen swipen. En overal naar kijken. Maar in de dierentuin gebeurt natuurlijk ook van alles. Zo hebben dieren honger, moeten er dingen worden opgeruimd in de dierentuin, komen er bezoekers in de dierentuin en nog veel meer!

Zo hebben de krokodillen honger. En moet jij ze een vis geven. Of bij de olifanten is geen hooi meer! Breng jij het bij ze? Door goed naar de tekstballonnen bij de dieren te kijken, of in de balk eronder weet je precies wat er nodig is.

Tips voor in de Klas

Deze app past heel goed bij de kleuters wanneer je het over dieren. Ik ben van mening dat deze app heel goed gebruikt kan worden in de kleine kring. Wanneer je samen met de kinderen deze app gaat ontdekken kun je ze laten verwoorden wat het probleem is dat ze tegen komen. En welke oplossing daar voor nodig is.

Bijvoorbeeld de tijgers hebben honger. Maar wat eten tijgers eigenlijk? Wat is er nodig om de honger van de tijgers te stillen? Juist vlees! Door de tijgers vlees te geven los je het probleem voor de tijgers op.

Wat leer je van deze App?

Wanneer je samen met de kleuters de app bespreekt werk je natuurlijk aan woordenschat.

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiƫren.

 

Leave a Reply