Lees boeken en tijdschriften in de vakantie op je tablet.

Leeftijd: 4 – oneindig
Prijs: gratis

Download voor iPhone/iPad
AppStore

Download voor Android
Android

De App

Heerlijk vakantie! Tijdens de vakantie heb ik vaak weer tijd om lekker boeken te lezen. Ook toen ik nog klein was en met mijn ouders mee ging op vakantie ging er standaard een hele kist met boeken mee op vakantie om te lezen. Sinds een paar jaar lees ik zelf digitaal op mijn ereader. Er gaat nu dus een virtuele kist met boeken mee in mijn ereader. En nog steeds kan ik er van genieten.

De bibliotheken zijn daar handig op ingesprongen want die hebben nu de app VakantieBieb. In deze app zijn allemaal boeken, tijdschriften en reisgidsen te vinden. En het leuke is van 1 juli tot 31 augustus zijn de boeken in deze app gratis beschikbaar! Het enige wat je moet doen is de app downloaden je registreren en dan kun je de boeken downloaden. Voor iedereen met een tablet, iPhone of iPad is er nu dus een virtuele boekenkist te downloaden voor een bepaalde periode!

Even kort wat informatie over de VakantieBieb app: Alle boeken uit de app kun je lezen van 1 juli tot 31 augustus. De boeken zijn verdeeld in verschillend gecategoriseerd. Je kunt het volgende vinden:

  • Boeken voor jeugd: waarin de boeken gecategoriseerd zijn op leeftijd of op alfabet.
  • Voor volwassenen: waarin een ordening zit romans en informatie.

Jaarlijks wisselen de boeken!

Tips voor in de klas en thuis

De kinderboeken zijn echt perfect om voor te lezen aan kinderen tijdens de vakantie. Ik heb hele goede herinneringen aan voorlezen in de vakantie. Toen ik eenmaal zelf redelijk goed kon lezen las ik mijn ouders ook voor. Heerlijk vond ik dat.

En natuurlijk kunnen kinderen ook zelf lekker lezen! Een mooie gelegenheid om wat extra boeken mee te nemen op vakantie!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of
schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.

Verder leer je van deze app:

  • Plezier in lezen
  • Nieuwe woorden, woordenschat

Mijn Mening

Wat een geweldig initiatief van de bibliotheken! Ik hoop echt dat ik komende zomer op de camping ouders hun kind een verhaal hoor voorlezen uit deze app. Want de verhalen voor kinderen lenen zich daar heel erg goed voor! Ik denk dat je op deze manier heel goed kennis kunt maken met de digitale mogelijkheden die de bibliotheek heeft.

Het enige wat ik een klein beetje mis is dat je de boeken een bepaalde periode op je ereader kunt zetten. En iPad of tablet vind ik prima lezen in de tent. Maar als ik de iPad of tablet mee zou nemen naar het zwembad doe ik dat toch liever niet. Een ereader leest op zo’n moment prettiger.

Ook zonder deze functionaliteiten is dit echt een geweldige aanrader!

Leave a Reply