Ontdek de stad en los problemen op

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis (in app aankopen)
Download voor iPad

Mijn Mening

Ik vind dit echt een super app voor kleuters! De vormgeving van de app spreekt de kinderen sowieso al aan. En ook het onderwerp stad spreekt kinderen erg aan. De app ziet er verder ook nog eens aantrekkelijk uit.

Kleuters kunnen zelf door de app heen swipen. Maar ze kunnen ook gericht bezig zijn met het oplossen van problemen. Ik vind het fijn dat de kleuters geholpen worden bij het oplossen van de problemen, de oplossing gaat knipperen.

Het is prettig dat er geen reclame in de app zit. Om de volledige versie van de app te krijgen moet je een in app aankoop doen. Maar ook zonder de in app aankoop is er voldoende speelmogelijkheid voor de kleuters.

Deze app sluit goed aan bij het thema wonen, bouwen of de stad! Een mooie aanvulling voor bij de kleuters!

De App

Wanneer je de app start kom je in een grote stad terecht. In de stad is van alles aan de hand! Je kunt door de stad heen swipen. En overal naar kijken. Maar in een stad gebeurt natuurlijk ook van alles. Zo breekt er een brand uit! Je moet er dan voor zorgen dat de brandweerauto naar de brand wordt gebracht.

Op het voetbalveld ontbreekt de bal. Door uit de onderste balk de voetbal te halen en aan de spelers te geven. In de onderste balk zie je ook knipperen wat je nodig hebt om het probleem om te lossen.

Verder zijn er in de stad nog genoeg lege plekken. Je kunt hier onder andere huizen neerzetten. Of juist een bos bouwen met bomen.

Tips voor in de Klas

Deze app past heel goed bij de kleuters wanneer je het over verkeer of over wonen hebt. Ik ben van mening dat deze app heel goed gebruikt kan worden in de kleine kring. Wanneer je samen met de kinderen deze app gaat ontdekken kun je ze laten verwoorden wat het probleem is dat ze tegen komen. En welke oplossing daar voor nodig is.

Bijvoorbeeld er is iemand gevallen en die moet naar het ziekenhuis. Wat is er nodig? Juist een ambulance! Door uit de balk dan de ambulance te halen kunnen de kinderen het probleem oplossen.

Wat leer je van deze App?

Wanneer je samen met de kleuters de app bespreekt werk je natuurlijk aan woordenschat.

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiƫren.

 

Leave a Reply