Zoek uit wat er niet klopt!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen 6 tot 10 september in app aankopen gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad
Whats weird 1           Whats weird 2

 

 

Je ziet 4 afbeeldingen in 1 afbeelding staat iets wat echt niet kan… Maar welke afbeelding is dat?

Mijn Mening

Ik vind dit een mooie app voor kleuters! Het leuke eraan vind ik dat je deze app zowel in de kleine kring als zelfstandig kunt gebruiken. Verderop leg ik je uit hoe je dit kunt doen.

De opdrachten zijn zonder taal voor kinderen te begrijpen. Je ziet steeds 4 plaatjes. Maar op 1 van de plaatjes staat iets wat echt niet kan. Zo zie je bijvoorbeeld een leeuw met een zwemband om zijn nek, of een hond met kippenpoten, een boom met klokken en meer van dit soort voorbeelden.

De opdrachten die de kleuters kunnen doen passen echt bij wat kleuters aankunnen. De afbeeldingen zien er aantrekkelijk uit.

Tijdens het maken van de opdrachten krijgen kleuters ook feedback. Wanneer ze een opdracht goed doen krijgen ze dat te horen. Wanneer ze een hele opdracht af hebben krijgen ze een smiley te zien!

Van deze app zijn er 2 beschikbaar. What’s weird 2 is de opvolger van What’s weird 1. Waarbij nummer 1 iets makkelijker is dan nummer 2.

Kortom een prima app die je goed in de klas zelfstandig en in de kleine kring kunt gebruiken!

De App

Wanneer je de app start en de in app aankoop hebt gedaan krijg je 15 opdrachtborden te zien. Als ik vervolgens een opdrachtbord aantik krijg ik 4 kaartjes met afbeeldingen te zien. Op 1 afbeelding staat iets wat echt niet kan. Deze afbeelding moet de kleuter naar het lege vak slepen.

Wanneer je de goede afbeelding hebt gekozen krijg je de volgende opdracht. Elk opdrachtenbord bestaat uit 4 opdrachten waarbij je steeds de afbeelding moet aantikken waarop iets staat wat echt niet kan. Als je alle opdrachten hebt afgerond krijg je een smiley te zien.

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich erg goed om in een kleine kring met kleuters te bespreken. Je kunt als leerkracht steeds vragen waarom de afbeelding niet kan. Kunnen de kleuters dit uitleggen. Op deze manier ben je niet alleen met visuele discriminatie bezig maar ook met taal!

Natuurlijk kun je deze app ook goed door de kleuters zelfstandig laten gebruiken. Er wordt feedback vanuit de app gegeven. En er is geen taal nodig om deze app te begrijpen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Download voor iPhone/iPad
Whats weird 1           Whats weird 2

 

 

 

Leave a Reply