Vind jij de twee plaatjes die hetzelfde zijn?

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen
Download voor iPhone/iPad

 

 

Mijn Mening

De app Memo Game vind ik een leuke app voor kleuters om mee aan de slag te gaan! Wat ik vooral leuk vind is dat je deze app echt met z’n tweeën kunt spelen. Dit is ook visueel zichtbaar in de app.

Toen onlangs 2 kleuters deze app speelde zagen ze dat op een van de borden een dino stond. Het leuke was dat ze op dat moment met het thema dino’s aan het werk waren. En dat op deze manier de app echt aansloot bij het thema en bij de beleving van de kleuters.

De plaatjes op de memory-kaartjes spreken kinderen sowieso erg aan. En zijn erg divers van soort. Je hebt dieren, eten, voertuigen, ballen en nog veel meer plaatjes!

Voor deze app moet je een in app aankoop doen om de app volledig te spelen. Wanneer je alleen de gratis app download dan heb je maar 2 memory spellen. Meer lezen over gratis apps? Ik schreef er een artikel over! Dat je een in app aankoop moet doen is niet storend voor het onderwijsleerproces.

Kortom een mooie memory app voor kleuters!

De App

Wanneer je de app start en de in app aankoop hebt gedaan krijg je 12 icoontjes te zien. Wanneer ik een van de icoontjes aantik zie ik 24 omgedraaide kaartjes. Door op de kaartjes te tikken draaien ze om. De kleuters hebben nu de opdracht om steeds 2 kaartjes te vinden die hetzelfde zijn.

Als je een setje van 2 kaartjes vindt die hetzelfde zijn worden ze in de zijbalk geplaatst en mag je nog een keer. Je mag net zo lang kaartjes omdraaien totdat je 2 kaartjes omdraait die niet hetzelfde zijn. Dan mag de andere speler. Aan het einde van het spel, wanneer alle kaartjes omgedraaid zijn en alle setjes gevonden zijn. Krijg je een smiley te zien. En mag je een nieuw spel starten.

Tips voor in de Klas

Wat erg leuk is om  je kinderen zelf een memory te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Daarvan knip je steeds twee plaatjes uit die hetzelfde zijn. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Download het memory spel

Een andere optie is om bijvoorbeeld een circuitje te doen met memory! Bij een activiteit doe je deze app op de iPad. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit

 

    Leave a Reply