Bouw alles weer op

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen 31/8, 1/9 & 2/9 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

De App

Wanneer ik de app Build it up start zie ik, na het ontgrendelen van alle borden 12 verschillende borden waarop ik opdrachten kan gaan doen. Ik kies vervolgens een van de borden.

Nu krijg ik mijn opdracht te zien! Ik mag namelijk de afbeelding die op het bord staat weer geheel opbouwen. Ik zie rechts namelijk de afbeelding in stukken geknipt. Het is nu belangrijk dat ik de afbeelding opbouw. Dit doe je van onderaf. Eerst plaats je het grootste stuk en zo pak je steeds het stuk wat dan het grootste is. Het kleinste stukje moet vaak bovenop.

Stel je maakt de oefening met de verjaardagstaart. Het eerste deel van de taart is het breedst deze moet ik eerst neerleggen. Daarna zoek ik het deel wat dan het breedst is. En zo verder. Op deze manier bouw ik de taart helemaal op.

Wanneer je een goed stukje pakt blijft dit liggen. Als ik een verkeerd stukje pak dan spring het terug. Als ik mijn oefening helemaal af heb en goed gemaakt heb dan krijg je een smiley!

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich goed voor jongste kleuters. De kleuters kunnen heel goed zelfstandig de figuren opbouwen die ze zien.

Je kunt deze app ook op een hele andere manier gebruiken namelijk door kinderen te laten benoemen wat ze eerst plaatsen en hoe dit eruit ziet. Bijvoorbeeld:”de gele ring plaats ik onderop, daarbovenop plaats ik de groene ring, en zo verder”. Dit kun je goed doen in de kleine kring.

Het is natuurlijk ook wel belangrijk dat je dit soort oefeningen ook met materiaal doet!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie app om in de klas te gebruiken. Jongste kleuters kunnen goed zelfstandig met deze app werken. En zonder taal is duidelijk wat ze moeten doen. Dat deze app ook goed inzetbaar is in de kleine kring of bij de logopedie vind ik alleen maar erg mooi!

De figuren die de kleuters op moeten bouwen passen bij de belevingswereld. En zijn mooi vormgegeven.

In deze app zit geen reclame wat ik erg prettig vind. Ondanks de in app aankopen kan er wel met de app gewerkt worden alleen zijn niet alle borden dan zichtbaar.

Een mooie app om te gebruiken voor de taalontwikkeling bij jonge kinderen te stimuleren.

Leave a Reply