Zoek dezelfde afbeeldingen met Jop en leer nieuwe woorden

Leeftijd: 3 – 5 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app voor jonge kinderen! De app heeft twee verschillende soorten memory. Bij de ene memory moet je echt plaatjes omdraaien en bij de andere moet je ze zelf bij elkaar zoeken. Maar beide spellen hebben een mooi taaltintje. Want elk kaartje dat je omdraait wordt benoemd.

De onderwerpen van deze memory zijn ook niet helemaal standaard. Want het gaat ook over getallen en vormen. Dus het zijn niet alleen maar afbeeldingen die Jop de Giraf gerelateerd zijn.

Ook vind ik de afbeeldingen die op de kaartjes staan erg mooi.

Je hoort wel een muziekje als je niet aan het spelen bent, dat vind ik niet echt storend. De bediening van de app is eenvoudig. En wordt zodoende snel begrepen door kinderen.

Kortom een mooie app die je wilt hebben voor in de klas waarmee je echt doelgericht aan het oefenen bent!

De App

Wanneer ik de app start hoor ik eerst een vrolijk muziekje. Ik hoor Jop een liedje zingen. In het liedje wordt eigenlijk uitgelegd dat je steeds twee dezelfde plaatjes moet zoeken.

Je kunt nu kiezen uit twee spellen. Kies je voor Lulu dan doe je een variant van memory waarin jij het kaartje mag kiezen. Bijvoorbeeld de tas. Aan de andere kant moet je dan ook opzoek naar het plaatje van de tas. Wanneer je twee dezelfde plaatjes hebt kun je de volgende twee plaatjes zoeken. Je kunt ook voor Tommie kiezen.

Een andere optie is dat je memory gaat spelen!

Daarna kan ik uit 8 verschillende kaartjes kiezen. Deze kaartjes staan voor een thema. Er zitten ook een thema’s in over getallen, kleuren en vormen.

Als je een thema hebt gekozen kies je met hoeveel kaartjes je memory wilt gaan spelen.

  • 6 kaartjes
  • 12 kaartjes
  • 20 kaartjes

Wanneer ik gekozen heb kan ik kaartjes om gaan draaien. Als ik een kaartje omdraai dan precies wat er op het kaartje staat bijvoorbeeld: “lamp” of “stoel”. Elk kaartje wordt benoemd.

Ook wordt er bijgehouden hoeveel kaartjes je al hebt omgedraaid. Als je een setje hebt gevonden dan hoor je dat je het goed gedaan hebt. En de kaartjes blijven naar boven gedraaid liggen.

Tips voor in de Klas

Wat erg leuk is om  je kinderen zelf een memory te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Daarvan knip je steeds twee plaatjes uit die hetzelfde zijn. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Een andere optie is om bijvoorbeeld een circuitje te doen met memory! Bij een activiteit doe je deze app op de iPad. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

Wat leer je van deze App?

Wanneer je jonge kinderen met deze app laat werken stimuleer je de volgende ontwikkeling:

Cognitieve ontwikkeling

  • Herkent twee dezelfde afbeeldingen

Sociaal emotioneel 

  • Kan zich voor een langere tijd concentreren op een taak
  • Zet door ook al is iets moeilijk

Leave a Reply