Leid het hier naar het eindpunt

Leeftijd; 4 – 6 jaar
Prijs € gratis
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Wat een leuke app is dit! Het is zonder taal duidelijk wat kinderen moeten doen. Dit komt vooral door het filmpje waarmee de app start. Hierna is het voor de kleuters vrij snel duidelijk wat ze moeten doen. Je opdracht is simpel. Zorg ervoor dat het dier naar de juiste plek wordt geleidt.

In de app kun je natuurlijk wel keuzes maken die niet zo handig zijn. Maar daar komt niets van in beeld. Er wordt geen score bij gehouden. Dat vind ik zelf wel fijn. Want zo kun je spelen op een manier die bij jou past.

Je kunt er in de app voor kiezen om het geluid uit te zetten. Dat is fijn want dan heb je geen last van het geluid.

Je kunt de moeilijkheid niet instellen maar dat is eigenlijk geen probleem.

De App

Wanneer je de app start dan krijg je een korte uitleg van hoe de app werkt. Wat je moet doen is het dier naar het juiste punt leiden. Dit kan een watertje, pepertje, ander dier en nog veel meer. Zodra je opdracht start zie je hotspots. Door op de hotspot te tikken kun je het dier sturen naar de plek waar je ‘m naartoe wilt hebben. Als je een stap zet komt er een nieuwe hotspot vrij. Elke stap gaat via de hotspots.

Zodra je bij de bestemming gekomen bent krijg je een nieuwe opdracht. Er wordt geen score of iets bijgehouden.

Tips voor in de klas

Wat mij betreft is dit een app die prima aansluit bij de behoefte van jonge kinderen. En waar ze ook goed zelfstandig mee kunnen werken. Je zou deze app dus goed binnen het spelen/werken kunnen aanbieden. Waarbij deze app past binnen de rekenontwikkeling.

Als je de app start dan heb je al een uitleg. Je zou er voor kunnen kiezen om kinderen het dan aan elkaar uit te laten leggen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 25
De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van rekenwiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.Waarbij de focus vooral ligt op: onderbouwen en beoordelen van redeneringen over aantallen, getallen en bewerkingen daarmee. En ontwikkelen van goed meetkundig taalgebruik.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je an deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Stimuleren van het strategisch denken

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

    Leave a Reply