Maak het figuur af!

Winactie! Vrijdag 1 maart geven we 10x een promocode weg voor deze app! Laat weten waarom jij deze app wilt winnen in een reactie op dit bericht!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: โ‚ฌ 2,29 (volledige versie) gratis versie
Download voor iPhone/iPad (gratis versie: beperkt aantal)
AppStore
De lite versie bevat 32 opdrachten.
Download voor iPhone/iPad (volledige versie)
AppStore

Mijn Mening

Een aantal van mijn kleuters zijn helemaal fan van de boeken waarbij je roosterfiguren van dieren moet namaken. Dus ik ging dus opzoek naar een app waarmee je dat ook zou kunnen. En die kwam ik tegen!

Wat een toffe app is dit zeg! Je kunt op verschillende manieren de figuren namaken. Ook heb je nog keuze uit niveaus. Dat vind ik als leerkracht wel zo prettig. Zo is er voor elke kleuter wel een figuur wat gemaakt kan worden.

De kleuters zijn erg geconcentreerd bezig met de opdrachten. Ook zie ik dat ze graag samen willen werken om alles tot een goed einde te brengen.

Wat mij betreft is dit echt een prima app voor de pientere kleuters in de klas!

De App

gd03

Als je de app start zie je meteen dat je vijf verschillende opdrachten hebt:

 • Copy the drawing
 • Move the drawing
 • Vertical symmetry
 • Horizontal symmetry
 • Creation mode

Deze vijf opdrachten zijn allemaal anders. Ik zal ze zo toelichten. Echter hebben alle opdrachten twee verschillende niveaus:

 • Easy: Hierbij is de afmeting van het grid steeds 1 x 1 cm.
 • Hard: Hierbij is de afmeting van het grid steeds 0,5 x 0,5 cm.

Elke keer als je een opdracht hebt gemaakt komt er een ster boven de opdracht te staan. Zo weet je precies welke opdracht je hebt afgerond.

De verschillende opdrachten zal ik hier onder beschrijven:

Copy the Drawing

Als je voor deze opdracht kiest zie je twee keer een grid. In het ene grid is al een opdracht getekendย  krijg je een afbeelding in een grid te zien. Nu moet jij daar onder deze zelfde afbeelding na maken. In het moeilijke niveau, hard, zijn de opdrachten een stuk complexer.

Move the drawing

In deze opdracht zie je een grid. En in deze grid is een afbeelding gemaakt. In de grid staan ook twee groene stippen. Bij de ene groene stip is een figuur getekend. Bij de andere groene stip moet je nu dezelfde tekening maken. Maar dan vanaf die groene stip. In niveau hard zijn de opdrachten een stuk complexer van samenstelling.

Vertical Symmetry

gd05
Als je deze opdracht start zie je een grid waarin aan de linker kant een halve afbeelding is gemaakt. Nu moet jij er voor zorgen dat deze halve afbeelding heel wordt. Je moet aan de rechter kant precies hetzelfde maken. Alleen dan gespiegeld. In niveau hard zijn de opdrachten een stuk moeilijker.

Horizontal Symmetry

gd09
In deze opdracht zie je een grid waar aan de bovenkant van het grid een deel van de afbeelding is gemaakt. Nu moet jij er voor zorgen dat het andere deel van de afbeelding aan de onderkant erbij gemaakt wordt. Het andere niveau, hard, heeft moeilijkere en complexere opdrachten.

Free drawing mode

gd08
Deze opdracht geeft als doel dat je zelf mag bepalen wat je in het roosterfiguur maakt. Je kunt ook hier voor easy en hard kiezen. Alles wat je maakt in deze modus kun je ook weer opslaan.

Tips voor in de klas

gd04

Ook kleuters kunnen heel goed met deze app werken. Een aantal suggesties.

Je hebt de ‘free drawing mode’. In deze modus kan je zelf een tekening maken. Je kunt er dan voor kiezen om deze tekening te printen. Laat kinderen voor elkaar een tekening maken. Neem vervolgens ruitjesblaadjes en laat een ander kind deze tekening namaken.

Er zijn ook een aantal websites met allerlei tekeningen die in een grid gemaakt zijn:

Er zijn ook twee boeken waar al verschillende figuren in staan.

Wat leer je van deze App?

gd06

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Meten en meetkunde

Kerndoel 33
De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.

Verder leer je van deze app:

 • Concentreren op een activiteit
 • Goed kijken

61 Comments

 1. Grid drawing for kids is een leuke en leerzame app voor kinderen
  14 mei 2014

  […] Tips voor in de klas […]

  Reply
 2. Tamara
  25 februari 2019

  Wie wil deze leuke app nu niet? Ik ben juf van het eerste leerjaar en wij werken heel hard aan de overgang van 3k – naar l1! Elke week komen er 4 kleutertjes op bezoek in onze klas en doen we een hoekenwerk! Deze app zou dus echt een meerwaarde zijn!
  IK BEN FAN

  Reply
 3. Veerle
  25 februari 2019

  Echt supertof, vooral dat de kids dit niet hoeven te tekenen met een lat en… dat ze de tekening nadien kunnen inkleuren! Spannend! Zowel mijn eerste leerjaar, als de derde kleuters die vaak op bezoek komen, zouden hiervan kunnen genieten!

  Reply
 4. Leila
  25 februari 2019

  Denk dat iedereen die met kleuters werkt deze app kan gebruiken. We moeten allemaal mee met onze tijd en het is niet gemakkelijk om een app te vinden die leuk, aantrekkelijk en uitdagend genoeg is. En bovenal gewoon leerrijk! Heel graag voor onze kleuters dus ๐Ÿ™‚

  Reply
 5. Dominique Carette
  25 februari 2019

  Dit zou een geweldige uitdaging voor onze kleuters zijn. In onze 3e kleuterklassen zetten we regelmatig de iPads in en zijn we daarbij ook altijd op zoek naar apps die spelenderwijs de kinderen tot leren en inzichten brengen. Dus … wij zijn zeker fan!

  Reply
 6. Tine
  25 februari 2019

  Heel graag voor bij ons in het buitengewoon onderwijs! Zo kunnen de kinderen de roosterfiguren zelfs op de tablet oefenen. Onze tablets zijn nog maar net gearriveerd dus het is voor ons nog heel fel zoeken naar goede apps, we zouden er dus heel blij mee zijn! ๐Ÿ™‚

  Reply
 7. Karen Velleman
  25 februari 2019

  Wij hebben sinds dit jaar iPads op onze buitengewoon bijzondere school voor type 2,Type 9 en basisaanbod kids. We zijn dus nog volop zoekende naar leuke apps die een meerwaarde zouden kunnen zijn voor deze geweldige kids. Ik als kine kan een app als deze alleen maar toejuichen…. ๐Ÿคž๐Ÿคž๐Ÿคž

  Reply
 8. Elien
  25 februari 2019

  Dit lijkt mij zo fijn om te integreren in het 1e leerjaar!
  Ik zou dit integreren in hoekenwerk. Kinderen vinden de tablets altijd heel fijn om te doen, maar doordat we nog niet zoveel apps hebben voor deze leeftijd, ‘spelen’ we daar zeer weinig mee.
  Kinderen zouden aan het spelen zijn, maar niet doorhebben dat ze ondertussen ook wel zeer veel dingen aan het oefenen zijn!
  Ook de juf zou zich amuseren ๐Ÿ˜€

  Reply
 9. Marjon
  25 februari 2019

  Dit vinden veel kinderen in groep 3/4 nog zo lastig. Geweldige manier om spiegelen te oefenen!

  Reply
 10. Heleen
  25 februari 2019

  Wat een leuke app om het meten en het ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Wij zijn in onze groep 3 altijd op zoek naar leuke apps om in ons onderwijs te gebruiken! Ik duim om te winnen๐Ÿ€๐Ÿ€๐Ÿ€!

  Reply
 11. Suzsnne suus
  25 februari 2019

  Oh ja! Wat gaaf! De app, jouw ideetjes en mijn keerlingen… gouden combi!
  Zeker voor leerlingen die het schoolse leren niet altijd prettig/ makkelijk vinden, zijn deze apps heel waardevol. (Voor andere kinderen natuurlijk ook hoor!)
  Ik zie het al helemaal voor me, zoveel verschillende leerdoelen, terwijl de kinderen aan het โ€œsoelend lerenโ€ zijn. Helemaal hoe ik mijn onderwijs graag zie!
  Dus: yes please!?

  Reply
 12. G
  25 februari 2019

  Geweldig leuke en tevens leerzame app voor de kleuters maar ook groep 3. Wat zullen ze genieten ….๐Ÿ‘๐Ÿ˜Š

  Reply
 13. Bianca te velde
  25 februari 2019

  Dat zou ik enorm leuk vinden om te winnen voor de kinderen in mijn praktijk! Teken al vaak dit met ze maar via de iPad is ook gaaf!

  Reply
 14. Marieke
  25 februari 2019

  Ik doe heel graag mee voor mijn groep 2-3, die start na de voorjaarsvakantie. We werken nu nog met enkel groep 3, maar er komen binnenkort dus kleuters aansluiten. Deze app lijkt me handig omdat kinderen er zelfstandig mee aan de slag kunnen ๐Ÿ™‚

  Reply
 15. Joke
  25 februari 2019

  Deze app zou ik graag eens uittesten met mijn klasje ๐Ÿ˜ ik merk dat veel van mijn kids dit nog moeilijk vinden.

  Reply
 16. Annelies
  25 februari 2019

  Wij, in het revalidatiecentrum, hebben sinds kort ook IPads aangekocht. Het zou super zijn voor de kinderen met een DCD problematiek (en andere problematieken) om op deze manier te gaan spiegelen!

  Reply
 17. Nency
  25 februari 2019

  Ooooh hier gaan mijn kinderen gelukkig van worden. En kinderen gelukkig, juf gelukkig!!!

  Reply
 18. Karin Wybo
  25 februari 2019

  Dat zou tof zijn voor mijn 1ste leerjaar!De leerlingen zijn sowieso verzot op de IPad…

  Reply
 19. Natasja
  25 februari 2019

  Ow gaaf ik heb eindelijk een iPad voor in mijn klas gekregen, zou dat heel graag deze app op willen zetten

  Reply
 20. Eline
  25 februari 2019

  Wau!! Erg leuk om in de groep in te zetten!!

  Reply
 21. Jolien
  25 februari 2019

  Dit zou heel leuk zijn voor in mijn klas. Wij hebben het net over spiegelbeeld en voor sommigen is dit nog heel moeilijk. Sommigen zien er tegenop om met hun lat nauwkeurig te werken. Op de IPad is dit veel leuker. Ze leren bij op een speelse manier.

  Reply
 22. Henrike
  25 februari 2019

  Heel graag voor mijn kleutergroep 1/2. Zie hier ook leuke uitdaging in voor een aantal kinderen.

  Reply
 23. Brigitte
  25 februari 2019

  Dit lijkt mij een super app. Hier kunnen de kinderen heel veel leren op een speelse manier!!

  Reply
 24. Joyce
  25 februari 2019

  Net een ipad gekregen voor de klas en mijn sterke rekenaars zijn bezig met het oefenen van symmetrie op papier. Dat zou een mooie combinatie zijn! ๐Ÿ™‚

  Reply
 25. Tine
  25 februari 2019

  Leuke app.
  Heel leuk om eens op een andere manier te kunnen inoefenen.
  Zeker voor kinderen die motorisch niet zo sterk zijn.
  Ook hier nog maar net gestart met de tablets dus nog op zoek naar interessante Apps.

  Reply
 26. Marijke
  25 februari 2019

  Dit lijkt me echt een super leuke app.
  Ik zou deze app heel graag willen (maar dan in het vierde leerjaar) waar symmetrie heel moeilijk is.
  Het is altijd leuk om je les op een toffe manier te starten om extra in te oefenen tijdens een contractmoment.
  Echt super tof!
  Veel succes aan iedereen!

  Reply
 27. Marleen
  25 februari 2019

  Dit zullen mijn kinderen in groep 3 (nog) heel leuk vinden denk ik, om op deze speelse manier symmetrie te oefenen.
  We werken dagelijks met een circuit en daar zou dit heel leuk voor zijn om in te zetten! Ook mijn zoontje van 5 vind dit geweldig, dat weet ik zeker! ๐Ÿ€

  Reply
 28. Chantal
  25 februari 2019

  Superleuk voor onze kleuters en groep 3! We zijn nog heel hard op zoek naar goede apps. Dus van harte welkom.

  Reply
 29. Cecile
  25 februari 2019

  In de klas heb ik al veel papieren zelfgemaakte versies van mozaรฏekfiguren. Deze digitale versie zou een leuke aanvulling zijn! Wellicht zijn mijn tekeningen te digitaliseren?! Ik stuur ze graag op. Ze stonden vroeger ook op Mijn digischool.

  Reply
 30. Ingrid
  25 februari 2019

  Wat gaaf l8jkt me dit, super voor mijn groep 3.
  Ik weet wel een aantal kinderen die aan dit schoolwerk heel wat tijd willen besteden

  Reply
 31. Sarina
  25 februari 2019

  Leuk om in te zetten tijdens mijn rekencircuit in groep 3!

  Reply
 32. Saskia
  25 februari 2019

  Wat zal ik een mooie binnenkomer hebben als ik deze app ga winnen. Ik begin na de voorjaarsvakantie met een nieuwe groep 3. Mijn groep 3 van nu zal het ook fantastisch vinden. Ik heb beschikking tot 3 Ipads met eigenlijk te weinig echt goede software erop. Verwarrend verhaal? Ik ga twee groepen 3 doen op twee verschillende scholen. (Spannend….)

  Reply
 33. Evy
  25 februari 2019

  Dit zou heel leuk zijn voor mijn klas. Ik werk met kinderen in het buitengewoon onderwijs type 9. Mijn klas behoort tot de onderbouw, functionele stroom. Wij werken dagelijks aan functionele activiteiten, ruimtelijke oriรซntatie, fijne motoriek, constructie,… Deze app zou perfect passen om te integreren tijdens deze lessen. De iPads hebben we alvast ter beschikking! ๐Ÿคž๐Ÿป

  Reply
 34. Petra
  25 februari 2019

  Dit lijkt me ook supergaaf voor groep 3. Nog enkele kinderen die moeite hebben met ruimtelijke orientatie. Zou dit heel graag winnen.

  Reply
 35. Elina
  25 februari 2019

  Leuk voor op onze Chromebooks tijdens een circuit of als zelfstandig werk op de weektaak. Ook zijn de kinderen in Snappet bezig met het leerdoel spiegelen .. het zou heel goed uitkomen en extra uitdaging/ondersteuning bieden naast de leerstof in Snappet (groep 3/4/5)!! ๐Ÿ€๐Ÿ€

  Reply
 36. Jip Hinssen
  26 februari 2019

  In mijn unit werken we volgens de leerlijnen. We ontwerpen ons onderwijs dus adhv deze leerlijnen. Bij het rekenen bij zowel groep 2 en 3 komen doelen voor die super mooi aansluiten bij deze app. Ik hoop de code te winnen, zodat de kinderen met mooi materiaal op de tablet kunnen oefenen aan de bijbehorende doelen.

  Reply
 37. Joke Dejonghe
  26 februari 2019

  Dit zou heel fijn zijn voor de kinderen vanaf 2de kleuter tot en met 3de leerjaar. We hebben op school een aantal Ipads en zetten dit jaar meetkunde extra in de verf.

  Reply
 38. Lore Vermeilen
  26 februari 2019

  ik ben ergotherapeut in het bijzonder onderwijs en geef schrijflesjes in de speelleerklasjes. Het zou super zijn mocht ik deze app kunnen gebruiken in de lesjes (we hebben alvast enkele tablets ter beschikking ;)). Hopelijk kan ik mijn lesjes hiermee uitbreiden om ze zowel motorisch vooruit te laten gaan maar ook op cognitief gebied!

  Reply
 39. Chantal
  26 februari 2019

  Ja na de vakantie mogen we aan de slag met de nieuwe tablets! Dit zou een Super aanvulling zijn!!! Loving it ๐Ÿ˜Fingers crossed ๐Ÿ€

  Reply
 40. Eline
  26 februari 2019

  Deze app kende ik nog niet!
  Ik geef zorg aan kleuters en probeer dit te doen adv de iPad met educatief materiaal, om zo meer betrokkenheid uit te lokken. Ik heb heel wat kleutertjes die moeite hebben met ruimtelijk inzicht. Deze app zou zeker hun betrokkenheid verhogen! De kleutertjes en ik zouden het geweldig vinden om 1 van de 10 promo codes te kunnen winnen.
  Wij kijken er alvast naar uit!
  ๐Ÿ€ ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผโ€๐Ÿซ

  Reply
 41. Ann Steemans
  26 februari 2019

  In ons tweede leerjaar proberen we de leerstof in te oefenen via hoekenwerk en daar zou deze app super voor zijn.
  Leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan de slag en ze zien direct of het juist is, twee belangrijke troeven voor werkboeken in hoekenwerk.

  Reply
 42. Mayke
  26 februari 2019

  Voor mijn stageklas 1-2-3 zou dit echt super leuk zijn.
  Leuk als kado bij de afronding van mijn stage.

  Reply
 43. Mariska Matser
  26 februari 2019

  Zo graag de app voor symmetrie. Veel bezig met de kralenplank en juist dit is een goede aanvulling. Ik wil de iPad mee inzetten maar vindt de juiste apps nog lastig

  Reply
 44. Cindy
  26 februari 2019

  Voor onze leerlingen in het buitengewoon onderwijs zou dit van pas komen. Voor hen gemakkelijker dan op papier werken en dus extra motivatie. Voor ons een leuke extra en een manier om hen nog meer uit te dagen… ๐Ÿ€

  Reply
 45. Marina
  26 februari 2019

  Geweldige vervanging voor al die ruitjespapieren in de laatjes! Mijn groep 4 zal dit geweldig vinden.

  Reply
 46. Manon
  26 februari 2019

  Deze app zou helemaal geweldig zijn voor mijn taalklas. Inmiddels heel veel kinderen gezien die rekenen/ruimtelijk inzicht/ symmetrie heel lastig vinden mede door de taalbarriere. Deze app biedt met weinig instructie kinderen een uitdaging die hun aan zal spreken.

  Reply
 47. Erna
  26 februari 2019

  Symmetrie , tekening afmaken….wat een prachtige app
  Deze gun ik mijn kleuters

  Reply
 48. Jacqueline Teerenstra
  26 februari 2019

  Ohhhh super!!! Ik heb een heel onzeker en introvert jongentje. Maar hij kan dit als de beste!
  Zo kan hij dit aan anderen leren weer op een andere manier en wat uit zijn schulp kruipen!

  Reply
 49. Maria
  26 februari 2019

  Een super app voor kleuters!!
  Deze app zou ik heel graag winnen voor mijn groep. Een echte uitdaging!

  Reply
 50. Tineke
  26 februari 2019

  Waarom?!? Hij is te leuk en weer eens super verantwoord. Helemaal fijn dat je makkelijk kunt corrigeren. Kinderen hoeven vaak op als ze moeten gummen.

  Reply
 51. Lieke van Beijnen
  26 februari 2019

  Wij hebben sinds dit schooljaar 4 Ipads in de klas, maar ik ben nog heel erg aan het zoeken wat handige en vooral geschikte apps zijn. Juist deze app sluit heel erg goed aan bij onze kleuters die een ontwikkelingsvoorsprong hebben. En aangezien ik voor hen altijd het verrijkende werk zoek, zorg je hiermee ook een beetje voor mij in het kader van de werkdruk verlichting ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘๐Ÿป

  Reply
 52. Annemieke
  27 februari 2019

  Graag doe ik mee aan deze winactie.
  We zijn nog maar met gestart met de iPads in de kleuterklas. Veel goeie betaalde apps hebben we nog niet. Deze app zou dus heel goed van pas komen.

  Reply
 53. Astrid
  27 februari 2019

  Deze wil ik graag omdat we pas nieuwe iPads hebben en zoekende zijn naar de beste apps! Deze hoort daar zeker bij!

  Reply
 54. Margo
  27 februari 2019

  Wat zou ik graag deze app hebben. Maar is hij alleen voor een i pad. Via de App store. Ik heb op school en thuis geen i pad maar een android apparaat.

  Reply
 55. Mirjam
  27 februari 2019

  Als leerkracht van een kleuterklas ben ik altijd op zoek naar uitdagende apps en andere snufjes en spellen.
  Ook omdat ik een aantal leerlingen in mijn klas heb die zeker uitdagingen zoals deze app nodig hebben voor hun ontwikkeling!

  Reply
 56. Joelle
  27 februari 2019

  Ik zou graag de code willen omdat ik bezig ben met een opleiding hogere opvoedkunde. Mijn eindwerk gaat over media in de kleuterklas dus ik zou de app uitvoerig kunnen uittesten en toelichten in mijn eindwerk.

  Reply
 57. Esther
  27 februari 2019

  Wat een gave app! Daar kunnen mijn kleuters veel plezier aan beleven!

  Reply
 58. Coby
  27 februari 2019

  Ik, zou graag de promocode voor mijn kleuterklas willen winnen omdat ik via Facebook de 1e was die reageerde :)… maar met name omdat het een educatieve app is waar symmetrisch inzicht, ruimtelijk inzicht, het kunnen spiegelen (links-rechtsorientatie), en visuomotoriek en visuomotorische-integratie (bij het overnemen van het figuur op papier) aan de orde komen. Allemaal super belangrijke ontwikkelingsgebieden mbt de schoolsere vaardigheden die vanaf groep 3 gaan komen. Een soortgelijke app hebben we nog nietop onze Ipads staan. Dus deze app is beslist een geweldige aanvulling!

  Reply
 59. Coby
  27 februari 2019

  Ik zou graag de code willen winnen omdat ik de 1e was die via facebook reageerde:), maar belangrijker natuurlijk dat het een prachtige app is waar symmetrisch inzicht, ruimtelijk inzicht, het kunnen spiegelen (inks-rechtsbesef), visuomotorische ontwikkeling en visuo-motorische integratie (bij het overnemen van het figuur op papier) aan de orde komen. Allemaal belangrijke ontwikkelingsgebieden voor de schoolsere vaardigheden die vanaf groep 3 gaan komen. Deze app is beslist een aanvulling op de kleuter-Ipads in mijn klas. Een soortgelijke app staat er op onze Ipads nog niet. Hoe leuk om na de voorjaarsvakantie de kinderen met deze app te kunnen verrassen!

  Reply
 60. Anne
  27 februari 2019

  We gaan binnenkort beginnen met iPads bij de kleuters en met deze app kunnen we vast de echte โ€˜KLOSersโ€™ laten zien dat de iPad een toegevoegde waarde heeft in het kleuteronderwijs!

  Reply
 61. Gabrielle
  27 februari 2019

  Ik wil deze app graag winnen voor onze kleuters !! Met veel plezier kunnen ze er zoveel vaardigheden mee oefenen!!

  Reply

Leave a Reply