Oefen met sommen onder de 20

Leeftijd: 6 – 8 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Mijn Mening

Wat een mooie en overzichtelijke rekenapp is dit! Ik vind hier echt een prettige structuur in zitten. Je begint echt met plussommen tot 6 en daarna komen pas de minsommen. De combinatie plus en minsommen komt pas als je de andere 2 levels hebt afgerond. Fijn dat je echt eerst aan de voorwaarde moet voldoen om door te mogen gaan.

Het is prettig voor kinderen dat er afwisseling zit in de manier aanbieden. Je hebt sommen die zichtbaar zijn en je hebt splitsbomen. Beide zijn herkenbaar voor kinderen.

Kinderen kunnen op hun eigen naam spelen omdat je een eigen account hebt. Dit is natuurlijk prettig want dan heb je altijd werk op je eigen niveau.

Er zit geen reclame in de app. En de bediening is super duidelijk en eenvoudig. Een echte aanrader om te gebruiken voor het rekenonderwijs.

De App

Wanneer je de app start kun je een account aanmaken.Voor elke leerling. Als je met 1:1 iPads werkt of met shared iPads dan kan elke leerling altijd op zijn/haar eigen iPad werken en hoeven er niet meer accounts gemaakt te worden per leerling.

Als je start begin je met sommen voor +6. Wanneer je dit voldoende goed doet mag je door naar het volgende level. En zo ga je steeds een stapje verder. Stapje voor stapje kun je zo het rekenen tot 10 onder de knie krijgen.

Tip’s voor in de Klas

Voor elke leerling kun je een eigen account aanraden. Ik zou dit ook absoluut aanraden. Want zo werkt een leerling op zijn/haar eigen niveau. Je moet wel rekening houden met waar de leerling zijn/haar account heeft staan. Want je kunt accounts niet overzetten naar andere iPads.

Als je met shared iPads werkt of met 1:1 iPads dan kun je echt voor elke leerling op de iPad maar 1 account zien. Ze zien dan alleen hun eigen account een niet dat van een ander.

Wat leer je van deze App?

Wanneer je kiest om met wijsr 1 aan de slag te gaan stimuleer je de volgende doelen:

  • kinderen kunnen vlot splitsen tot 10 en 20
  • kinderen automatiseren en memoriseren de sommen tot 20

Leave a Reply