Zoek dezelfde afbeelding!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Winactie! Ik geef 3x een promocode voor iPhone/iPad weg voor deze app op woensdag 3 maart! Laat weten waarom je ‘m wilt hebben.

Mijn Mening

Wat een toffe app is dit voor jonge kinderen! Je moet in deze app steeds opzoek naar de afbeelding die je onderin beeld ziet staan. Omdat er verschillende niveau’s en varianten zijn blijft deze app lang aantrekkelijk. Al zijn de varianten boven 2 sterren wel erg moeilijk voor jonge kinderen!

Ook zijn de afbeeldingen mooi vormgegeven. De app is hierdoor aantrekkelijk voor jonge kinderen.

De App

Wanneer je de app start kun je meteen kiezen uit drie soorten spellen. Eigenlijk hebben deze spellen allen eenzelfde opbouw. Je ziet een grote plaat, afhankelijk van de moeilijkheid is deze groter of kleiner. Hierin moet je een bepaalde afbeelding gaan zoeken. En af en toe is dit best pittig! Je kunt kiezen uit 1 tot 5 sterren. Waarbij 1 ster het makkelijkste is en 5 het moeilijkste.

Dieren

Je moet in deze variant opzoek naar hetzelfde plaatje als onderin staat. Deze kan overal staan.

Silhouet van dieren

In het volgende spel bij find me zie je een afbeelding. Deze afbeelding moet je zoeken tussen alle silhouetten van dieren. Zoek dus hetzelfde silhouet dat bij het dier past.

Afbeeldingen die op elkaar lijken

Dit vind ik zelf de meest pittige variant. Je ziet onderin weer een afbeelding staan. Erboven staan allemaal afbeeldingen die erop lijken. Maar welke is nou precies hetzelfde? Zoek die op!

Tip’s voor in de Klas

Dit is echt zo’n app voor kleuters om heerlijk te ontdekken en te spelen. Leg de app dan ook klaar voor op tafel en laat twee kleuters samen de app ontdekken. Het werken in tweetallen stimuleert kleuters enorm om samen te werken. De een kan de ander juist helpen om door te zetten en andersom.

Wat leer je van deze App?

Wanneer je naar de ontwikkeling van kleuters kijkt kun je ook met deze app een bepaalde ontwikkeling stimuleren! Ik vertel je welke ontwikkeling je stimuleert:

Rekenen

Visuele discriminatie, kleuters moeten steeds twee afbeeldingen met elkaar vergelijken om te kijken welke afbeeldingen hetzelfde zijn.

Taakgerichtheid en zelfstandigheid

 • Weet waar hij/zij moet beginnen met zijn taak
 • Weet de aangeboden taak enigszins zelfstandig uit te voeren; weinig aansturing van de leerkracht nodig
 • Kan langere tijd  zelfstandig een taak uitvoeren en voelt zich hiervoor verantwoordelijk

 

 

  13 Comments

  1. Kim
   28 februari 2021

   Hoi! Ik zou de app graag winnen voor mijn eigen klas. Het lijkt mij een leuke en leerzame app die ze samen op de tablet kunnen uitvoeren.

   Reply
  2. Katrien
   28 februari 2021

   Wij zijn steeds op zoek naar mooie, leuke en educatieve apps voor in onze kleuterklassen.
   Nu nog hopen op het winnende lotje om daarna veel blije maar ook wel veel nieuwsgierige gezichtjes te zien. 🤞

   Reply
  3. Els Denys
   28 februari 2021

   dit zou ik super vinden voor in mijn klas…ik werk nog maar net met de ipad in de klas en ben dus nog op zoek naar leuke dingen voor de jongste kleuters

   Reply
  4. Padda
   28 februari 2021

   Yes, find me. Nou is dat even handig, jij hebt mij al gevonden. Uiteraard zou ik deze app graag voor mijn kleuters gebruiken. Find me, choose me, let me, hihi.

   Reply
  5. Claudine
   28 februari 2021

   Zou leuk zijn!

   Reply
  6. Kim
   28 februari 2021

   Ik zal deze app graag winnen voor in mijn kleuterklassen, de kinderen zijn gek op zoekboeken en op I-pads, dus een super combi!

   Reply
  7. Esther
   28 februari 2021

   Ik zou deze graag willen winnen. Deze kan ik goed gebruiken bij het trainen van de visuele vaardigheden bij slechtziende kinderen zoals : kijkstrategie van links naar rechts, visuele discriminatie welke is anders en detailwaarneming bij de schaduw figuren. Lijkt me een top app!

   Reply
  8. Suzanne
   28 februari 2021

   Wooow dit is een leuke app!
   Goed voor de volgehouden aandacht, doorzettingsvermogen en het leren kritisch kijken!

   Reply
  9. Jo
   1 maart 2021

   Bij ons op school mogen we enkel gratis app’s gebruiken in de kleuterklas.Het zou dus fantastisch zijn mochten we deze kunnen winnen.Wij hebben 29 kleuters in onze klas die dit zou heel intens kunnen gebruiken.We duimen dat we bij de gelukkige zijn.🙏👍🏻🤞🏼

   Reply
  10. An sujew
   1 maart 2021

   Wat een toffe en leuke app is dit! Een aanvulling op de leuke apps die ik via kleuters digitaal al heb leren kennen. Zou zeker en vast een meerwaarde zijn in mijn klas!

   Reply
  11. Leonie
   2 maart 2021

   Heel graag!

   Reply
  12. Denise
   3 maart 2021

   Wat een toffe app! Ik denk dat alle kleuters (en ook stiekem de juffen) dit een leuke aanvulling zullen vinden op de Ipad. Deze willen wij wel winnen!

   Reply
  13. Carola
   3 maart 2021

   We hebben vorige week een ipad gekregen voor de klas hoeraaaa! Maar, heb nog helemaal geen apps op de iPad, ben nog aan het oriënteren wat er leuk is voor kleuters. Deze lijkt mij een super leuk om mee te beginnen!

   Reply

  Leave a Reply