Zoek de juiste middeleeuwse kleding bij elkaar!

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € 1,09
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

 

Mijn Mening

Wat een verschrikkelijk leuk spel zeg! Toen ik het spel voor de eerste keer speelde dacht ik hmmm ik begrijp het nog niet helemaal. Maar toen ik het vaker ging spelen begon ik het door te krijgen en werd ik erg fanatiek! Want je wilt dan steeds weer winnen. En echt begon in te zetten op een strategie. Juist voor pientere kinderen is dit gaaf. Want dit spel vraagt echt iets meer uitdaging dan veel andere spellen.

In mijn klas is dit spel ook een hit. Ik merk aan de kinderen dat ze het ook super leuk vinden om dit spel te spelen. Ze worden steeds enthousiaster naarmate ze het spel vaker spelen. Vooral het feit dat je dit spel samen kunt spelen vind ik een groot voordeel! Zo is de iPad niet meer voor een kind maar meteen voor meerdere kinderen. Maar als je het spel alleen wilt spelen dan kan dat ook. Dit vind ik ook heel prettig.

Kinderen kunnen zelf een keuze maken in moeilijkheid en in de sets kleding. Zo kun je erg veel afwisselen. Op deze manier wordt het spel nooit saai. Een groot pluspunt.

Wat ik ook heel gaaf vind aan dit spel is dat je je het spel nog kunt uitbreiden door er een koningsspel van te maken. Als je namelijk als koning wint dan krijg je 3 punten. Je moet er in totaal 10 halen. Ook kun je een Nar & Koning spel spelen. Win je als nar dan krijg je 1 punt verlies. Win je als koning dan krijg je 2 punten erbij. Nog weer net een beetje moeilijker.

Wat ik verder heel erg leuk vind is dat het spel aangepast is aan het thema middeleeuwen. En dit sluit weer goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek.

Dit spel is leuk voor pientere kleuters, in het begin hebben ze vaak nog wat begeleiding nodig, maar ook voor oudere kinderen. Een spel voor de hele familie!

In deze app zit een goede heldere uitleg hoe het spel werkt. Dit maakt het voor ouders/leerkrachten makkelijk om het spel te begrijpen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. De navigatie in de app is eenvoudig en voor iedereen te begrijpen.

Echt een aanrader om aan te schaffen!

De App

Als ik het spel start krijg ik de vraag met hoeveel spelers ik het spel wil spelen.

 • 4 spelers
 • 3 spelers
 • 2 spelers
 • 1 speler: wanneer je voor deze optie kiest speelt de computer mee. Je kunt dan kiezen om 1, 2 of 3 computerspelers mee te laten doen.

Zodra ik het aantal spelers heb aangegeven kom ik in een volgend scherm terecht. Je moet nu gaan aangeven hoe moeilijk je het spel wilt. Hierbij kun je kiezen tussen de 1 ster, het makkelijkst, 2 sterren gemiddeld en 3 sterren het moeilijkste. Je kunt ook kiezen met welke set kleding je wilt spelen, set 1, set 2 of een mix set. Ook kun je aangeven of je met koning of koning & naar wilt spelen.

Als je dit gedaan hebt begint het spel! Als het spel start zie ik vier kledingkasten. Een kledingkast is open. Dit is mijn kledingkast. Hier staat een poppetje in. Dit poppetje heeft allemaal verschillende soorten kleding aan. Deze passen helemaal niet bij elkaar. Het doel van het spel is om jouw poppetje een complete set kleding te even. Bedenk van te voren welke set kleding je wilt gaan verzamelen.

Wil je bijvoorbeeld een kastelenpak aan, een nar outfit of een jonkvrouw? Tik op een kast van een andere speler en pak wat je wilt hebben. Sleep dit naar je eigen kast. Het kleding item wat je niet meer nodig hebt gaat vervolgens in de wasmand. Je kunt niets uit de wasmand pakken. Wanneer een speler iets van jou heeft gepakt krijg je iets nieuws in je kast. Wie als eerste een complete set kleding heeft, die heeft gewonnen! De gene die als eerste 10 punten heeft gescoord heeft de match gewonnen.

Tips voor in de Klas

Dit spel op de iPad is prima geschikt om twee tot vier kinderen samen mee te laten spelen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om aan te geven dat je het spel met twee tot vier spelers wilt spelen in plaats van tegen de computer. Als je de iPad op de tafel legt, en de kinderen aan weerszijden van de tafel laat zitten kunnen ze beide goed bij de iPad om het spel te spelen. Succes gegarandeerd!

Wat ook goed werkt is het spel een keer op het digibord spelen zodat iedereen mee kan kijken en de regels goed duidelijk worden. Hiervoor sluit je de iPad (draadloos) aan op het digibord.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

 • Vooruit denken
 • Je concentreren op een activiteit
 • Plezier beleven aan een spel
 • Samen spelen
 • Actief meedoen

 

40 Comments

 1. Nathalie De Waele
  29 september 2020

  Zou super leuk zijn voor onze Ipads. Voor 3e kleuterklas en eerste leerjaar🙏🥰

  Reply
 2. Anja Kramer
  29 september 2020

  Zou tof zijn voor de Meidoorn, want we werken nu over ridders en straks over kleding! Hoe toepasselijk!

  Reply
 3. Sanne
  29 september 2020

  Oh heel graag! Wij werken vanaf morgen aan het thema Middeleeuwen, ridders en kastelen. We hebben vandaag de klas omgetoverd tot een kasteel en onze werkprogramma is ook aangepast om binnen dit thema te werken. De leerlingen hebben allemaal een eigen IPad, dus hoe leuk zou het zijn om hier dan als keuze- of klaarwerk zelfstandig mee verder te werken aan het thema!

  Reply
 4. Talita
  29 september 2020

  Wij werken tijdens de kinderboekenweek over de Middeleeuwen. Supertof om in te kunnen zetten!

  Reply
  • Eveline
   29 september 2020

   Deze app past helemaal in het thema ridders en kastelen waar de groepen 1 t/m 4 nu aan werken en zo kan ik de leerkrachten van deze groepen zeker enthousiast maken om te werken met de Ipads.

   Reply
 5. Corina
  29 september 2020

  We werken nu over ridders in de klas. Weinig leuke apps te vinden. Dus deze app zou supergaaf zijn om te winnen!

  Reply
 6. Ilse
  29 september 2020

  Zou super leuk zijn voor onze leergierige kleuter

  Reply
 7. Ilse
  29 september 2020

  Zou super leuk zijn voor onze leergierige kleuters

  Reply
 8. Sleurink
  29 september 2020

  Ook wij hebben thema ridders. Wij willen dit breed aanbieden. Een passende app zou fantastisch zijn. De bijzondere mogelijkheid van samenspelen spreekt mij enorm aan.
  Dus, zeer welkom deze app.

  Reply
 9. Sandra
  29 september 2020

  Wij zijn bezig met thema Ridders en prinsessen🏰🛡👸🏼 en hadden het er al paar x over gehad dat er geen passende app te vinden was voor ons thema. Dit zou hartstikke tof zijn voor onze kleuters🙏🏼! Groetjes Sandra

  Reply
 10. Anne-Marie
  29 september 2020

  Supergaaf om bij het project : ridders, jonkvrouwen en kastelen aan te sluiten bij de kinderboekenweek…en toen…. kon het ook op een moderne Ipad!

  Reply
 11. Lonneke
  29 september 2020

  Sinds deze week zijn er Ipads bij de kleuters. Nu is het tijd om er goede apps op te gaan zetten. Deze zou top zijn omdat hij aansluit bij het thema! Daarnaast is het een mooi spel voor onze kiene kleuters.

  Reply
 12. Emalie
  29 september 2020

  Omdat mijn kleuters bij voorbaat al gaan stralen bij een nieuw thema gebaseerde app.

  Reply
 13. Severine
  29 september 2020

  Omdat ik de kinderen wil blijven prikkelen met leuk en educatief, vernieuwend materiaal… deze app komt dus perfect in aanmerking hiervoor 👌

  Reply
 14. Stefanie
  29 september 2020

  Graag!
  Zoontje is dol op ridders, is ook jarig op 2 oktober! Hij wordt 5!
  Alsook te gebruiken voor in mijn klasje.
  2 vliegen in 1 klap. Vele kleuters gelukkig maken!
  En ikzelf jarig op 5 oktober.. ideale cadeau voor mezelf!🤩🤩🤩

  Reply
 15. Lieke van Beijnen
  29 september 2020

  Dit zou geweldig zijn voor onze slimme kinderen! We werken nu aan het thema ridders, maar de smart games hebben deze meiden al ver uitgespeeld…
  Dus een nieuwe troef voor deze beiden (en de rest van onze groep) zou heel goed passen in het thema van de komende weken! En aangezien ik elke keer de tablet aanpas bij elk thema…. Komt deze goed van pas!

  Reply
 16. Hermien Smids
  29 september 2020

  Tjonge, zeker na het lezen van je mening over de App: helemaal enthousiast! Geweldig voor mijn kleutergroep waar meerdere slimme kleuters in zitten. We werken over ridders en kastelen, dus dat zou mooi uitkomen! Ook willen we de iPad beter en meer inzetten. Daar is dit ook een mooie kans voor.

  Reply
 17. Bianca
  29 september 2020

  Hoe gaaf en passend bij de thema’s ridders en middeleeuwen die ik als ambulant begeleider op verschillende scholen tegenkom en laat aansluiten bij mijn begeleiding.Ik werk met leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis en kan deze app heel goed inzetten om ook de taalontwikkeling te stimuleren…
  Ik pak en het schild
  Ik pak het schild van hem/haar
  Ik pak het schild van hem/haar en leg hem in de kast
  Etc etc.
  Ik zou hier heel erg blij van worden en de leerlingen ook dat weet ik zeker!
  Duimen maar!!!

  Reply
 18. Lisa
  29 september 2020

  Dit zou super leuk zijn voor alle kinderen met een taalontwikkelingsstoornis die ik begeleid. Ze kunnen hier veel van leren!

  Reply
 19. Erik Lei
  29 september 2020

  Erg leuke aanvulling op het thema dat centraal staat bij mijn onderbouw collega’s!

  Reply
 20. Marjolijn Koot
  29 september 2020

  Dat zou een geweldige verrassing voor onze groep zijn! Wat zijn mijn kleuters dol op de Ipads, elke dag wordt er fanatiek gebruik van gemaakt.

  Reply
 21. Heidi
  29 september 2020

  Ha Eveline,
  Een app die volgens mij niet kan ontbreken op een school die op weg is om APS te worden

  Reply
 22. Ingrid
  29 september 2020

  Lijkt mij erg gaaf om te gebruiken en zeker ook voor de kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong bij mijn kleuters en groep 3. 🤞

  Reply
 23. Wendy
  29 september 2020

  Heel erg leuk!
  Past ook geweldig bij het thema middeleeuwen waar we 5 oktober mee starten 😀

  Reply
 24. manon Musterd
  29 september 2020

  Jaaa! Supergaaf! We werken bij de groepen 1-2 over ridders en prinsessen en een goeie app over dit thema hebben we nog niet gevonden. Dus deze is zeeeeeeer welkom!
  Groeten Manon

  Reply
 25. Brigitte
  29 september 2020

  Dit jaar heb ik voor het eerst kleuters. Voorgaande jaren altijd Middenbouw gedraaid. De kleuters hebben voorgaande jaren weinig gewerkt met iPads. Ik vind het belangrijk dat ze ook werken op IPads en ben op zoek naar allerlei geschikte apps!!! 😊

  Reply
 26. Jill
  29 september 2020

  Superleuke app. Goed om in de klas te gebruiken. Thema staat op de planning. Maar dan kan ik al wat materiaal maken om los of met de app te spelen.

  Reply
 27. Véronique Pauwels
  30 september 2020

  Oh dit zou superleuk zijn om te winnen. Wij krijgen donderdag 1 oktober een pedagogische studiedag waar ICT centraal staat. Zou superleuk zijn om deze app er bovenop te hebben.

  Reply
 28. Linda
  30 september 2020

  Dit is echt heel gaaf voor mijn groep 2! Zeker om ook samen bezig te zijn op de tablet! Super!

  Reply
 29. Stéphanie
  30 september 2020

  Waauw wat leuk!! Met kinderen in de klas die al wat uitdaging kunnen gebruiken is het fijn om zo’n mooie en leuke spelletjes ook aan te kunnen bieden. Hopelijk maak ik kans op dit mooie spel voor mijn klasje !

  Reply
 30. Eliese
  30 september 2020

  Mijn mama zou dit zeker kunnen gebruiken! Zij komt in de klassen als de juf die 4/5 werkt haar vrije dag heeft. Ze probeert elke week opnieuw differentatie te voorzien. Sterkere lln daagt zij heel graag uit.

  Reply
 31. Lies
  30 september 2020

  Waauw! Ik ben fan van kleutersdigitaal.nl.
  Dankzij jullie leerde ik heel wat leuke app’s voor mijn kleuters kennen.
  Dankjewel!
  Wat zou het leuk zijn om nog een extra spelletje op de iPad toe te voegen.
  Ridders en prinsessen komt dit schooljaar zeker nog aan bod. Deze app lijkt me een heel leuke aanvulling.

  🤞🍀 spannend!

  Reply
 32. Marije de Graaf
  30 september 2020

  Graag deze fantastische app. Ik werk nu twee jaar op het leerplein voor de onderbouw, groep 1 t/m 3. Op het leerplein komen leerlingen spelen en ontdekkend leren. De doelen van KIJK en uit de methodes van groep 3 komen in allerlei vormen aan bod en altijd thematisch. Nu hebben we een tijdmachine op het leerplein, waar steeds atributen uit de middeleeuwen uit komen. Deze app zou heel goed passen, vooral omdat kinderen op verschillende niveaus worden uitgedaagd. En er werken dan wel 6 klassen met deze app, zo leuk!!

  Reply
 33. Kim
  30 september 2020

  Wat een super leuke app!
  Hij past goed bij ons thema over ridders, kastelen en prinsessen!
  Ik zou hem heel graag willen winnen voor de tablets voor onze 3 kleutergroepen 😀

  Reply
 34. Eveline
  30 september 2020

  Graag! Omdat de kinderen in de praktijk waar ik als logopediste werk, dit heel fijn zouden vinden.
  Ik heb thuis ook 2 stoere ridders, dus ook zij zouden dit geweldig vinden 🤩

  Reply
 35. Irja
  30 september 2020

  Ow ik zou hem heel graag aan mijn collega Sandra willen geven. Zij heeft sinds dit jaar kleuters, ze is super creatief maar mist soms leuke passende apps! Deze zou er heel leuk bij passen

  Reply
 36. Karin
  30 september 2020

  Heel graag! Leuk voor het thema van de Kinderboekenweek nu (En toen….. ridders en kastelen) maar ook voor het thema kleding! Natuurlijk hebben wij ook pientere kleuters, dus voor hen heel graag!

  Reply
 37. Katrien
  30 september 2020

  Altijd leuk om nieuwe en toch wel leuke educatieve apps te gebruiken in de klas.
  Nu hopen dat we ze binnenkort op school kunnen gebruiken.

  Reply
 38. Brigitte Oude Lempers
  30 september 2020

  past perfect in ons thema, zou super zijn om die te winnen

  Reply
 39. Sanneke Sanders
  1 oktober 2020

  Ik heb een heleboel kinderen die een taalrijke omgeving nodig hebben om tot ontwikkeling te komen.
  Deze initiatieven zijn voor hun broodnodig @

  Reply

Leave a Reply