Welke afbeeldingen horen bij elkaar? Match ze!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen
Download voor iPhone/iPad
Match it up 1, 2 & 3

 

 

Mijn Mening

Weer een mooie app voor kleuters! Deze app kun je goed in de kleine kring gebruiken. Maar deze app kan ook goed zelfstandig gebruikt worden. Verderop in dit artikel leg ik de werking van deze app uit.

In deze app zit geen taal, maar ook zonder dat is de opdracht duidelijk. Je ziet steeds een vak in het midden staan. Hierin staat een afbeelding. je moet nu de matchende afbeelding er naartoe slepen. Wanneer je het goed hebt gedaan krijg je meteen feedback je hoort een geluidje en krijgt de volgende opdracht te zien.

De opdrachten passen echt bij jongste kleuters, dat vind ik erg prettig. Want vaak is het even zoeken voor je apps vindt die echt voor jongste kleuters zijn.

Van deze app zijn 3 apps beschikbaar. Waarbij nummer 1 het makkelijkste is en 3 het moeilijkste. 2.

Kortom een prima apps die je goed in de klas zelfstandig en in de kleine kring kunt gebruiken!

De App

Als je de app start en je hebt de in app aankopen gedaan dan krijg je 16 opdrachtborden te zien. Wanneer je een opdrachtbord aantikt krijg je een groot vak in het midden te zien. Eromheen staan een aantal plaatjes. In het grote vak in het midden staat een afbeelding nu moet je een afbeelding kiezen van de afbeeldingen eromheen die matcht.

Bij match it up 1 gaat het om dezelfde afbeelding zoeken. Zie je een paarse stip dan moet je daar een andere paarse stip bij zoeken. Of zie je een hobbelpaard dan moet je daar het andere hobbelpaard bij zoeken.

Als je de app match it up 2 kiest is het iets moeilijker en moet je bijvoorbeeld 2 plaatjes zoeken waarvan er 1 kleiner is dan de ander dus een kleine en een een grote vogel. Of je ziet de schaduw van een afbeelding, je moet nu de concrete afbeelding erbij zoeken.

De laatste match it up, match it up 3 is het moeilijkste. Hierbij moet je afbeeldingen zoeken die verwant zijn aan elkaar. Zo zie je bijvoorbeeld een dartbord, daar horen natuurlijk dartpijltjes bij. Of je ziet een berg met blaadjes dan moet daar een hark bij.

Voor alle opdrachten geldt dat als je het goede plaatje hebt gekozen je een nieuwe opdracht krijgt. Wanneer je alle plaatjes hebt gematcht krijg je een smiley te zien.

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich erg goed om in een kleine kring met kleuters te bespreken. Je kunt als leerkracht vragen aan de kinderen waarom ze voor een bepaalde afbeelding kiezen. En wat ze precies zien. Kunnen ze uitleggen waarom de afbeeldingen bij elkaar horen? Op deze manier ben je niet alleen met visuele discriminatie bezig maar ook met taal!

Natuurlijk kun je deze app ook goed door de kleuters zelfstandig laten gebruiken. Er wordt feedback vanuit de app gegeven. En er is geen taal nodig om deze app te begrijpen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Download voor iPhone/iPad
Match it up 1, 2 & 3

 

 

Leave a Reply