Verzamel fruit in de boomgaard

Leeftijd: 2 – 7 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Wat een mooi vormgegeven app is dit zeg! Het spel boomgaard van Haba is al erg leuk maar deze app maakt het spel nog leuker! Het doel van het spel is dat je al het fruit van de bomen plukt voor Theo de Raaf bij jouw mand is.

Een leuke toevoeging aan het spel is dat wanneer Theo de Raaf dichterbij is gekomen hij een stuk fruit tegen je scherm aangooit! Je moet dan eerst je scherm ‘schoonmaken’ voor je verder kunt met het spel. Ook heb je in het spel diverse soorten fruit die je kunt verzamelen in het spel. En… Als jij het fruit eerder verzameld hebt dan Theo de Raaf bij jouw mand is verdien je ook nog bloemenzaadjes.

Het leuke vind ik aan dit spel dat je elke keer weer een ander spel krijgt. Er zijn meerdere soorten fruit die gecombineerd worden.

Een leuk een uitdagend spel voor peuters en kleuters wat ze echt samen kunnen doen. En waar ze samen lol aan kunnen beleven!

De App

In deze app kom je samen met Theo de Raaf in de boomgaard. In deze boomgaard zie je vier fruitbomen. Deze fruitbomen hebben allemaal een eigen kleur. Deze kleur zie je ook terug in het rad. Wanneer je aan het rad draait en het rad komt bij een rood vlakje dan pak je een rode kers uit de boom en leg je deze in je mand.

Als je aan het rad draait en je komt op Theo de Raaf uit dan springt Theo op en komt hij dichter bij jouw mand! En dat doet hij niet alleen… Hij gooit ook een stuk fruit naar jou! Dit moet je dan schoonmaken voor je verder kunt met het spel.

Wanneer je te lang wacht met het pakken van het juiste fruit word je vanuit de app geholpen. Een vinger wijst dan welk fruit je moet pakken.

Heb jij al het fruit eerder van de bomen geplukt dan Theo bij jou is… Dan win je! En krijg je zaadjes om bloemen te planten in je tuin!

Tips voor in de Klas

Dit is een spel wat peuters en kleuters prima zelfstandig kunnen spelen na een korte uitleg. Via de app krijg je namelijk feedback welk fruit je moet pakken. En of je het goed hebt gedaan.

Het spel leent zich ook uitstekend om in een kleine kring samen te spelen waarbij jij als leerkracht meedoet met de kleuters. Benoem samen welk fruit er geplukt mag gaan worden als het rad gedraaid heeft. De kleur mag dan niet genoemd worden alleen het fruit!

Ook leent het spel zich er uitstekend voor om te leren om en om te spelen. Ook hier speel je als leerkracht een belangrijke rol in!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

 

Leave a Reply