Help de brandweer en politie

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

Mijn Mening

Wat een leuke app zeg! Veel kinderen in mijn klas vinden de brandweer en de politie erg interessant. Daarom spreekt deze app erg bij hen aan. Een ander leuk detail vind ik dat je als het winter is, je sneeuw in de situaties kunt krijgen, hier kun je zelf voor kiezen.

Educatief gezien vind ik het erg interessant dat je bij deze app kinderen vrij kunt laten spelen, maar er ook voor kunt kiezen om kinderen gericht taal activiteiten te laten doen. Door ze te laten vertellen over de animatie die ze zien. Dit maakt de app zowel thuis als op school heel bruikbaar!

Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app wat ik zelf erg prettig vind.

Ik vind deze app een leuke aanvulling tijdens het thema brandweer of politie!

De App

brand02

Als je de app Brandweermannetjes start zie je een brandweer en een politieman. Vervolgens kun je kiezen waar je mee aan de slag gaat:

  • Brandweer
  • Politie

Als je een thema hebt gekozen dan kun je op de plaat overal op tikken. En dan komen er animaties te voorschijn. Bijvoorbeeld. Een meneer is aan het BBQ’en tik op hem en er komt een vlam in de BBQ. Nu komt de brandweer eraan om dit te blussen. Of tik eens op de vogel, en dan gaat de vogel fluiten!

Onderin het scherm zit een rode knop. Als je op deze knop tikt zie je mijn plaatsen, hier kun je wisselen van brandweer naar politie en terug. Ook zie je hier een overzicht van alle animaties die in deze plaat zitten. Je kunt dan controleren of je alle animaties gehad hebt. Maar je kunt ook vanuit daar de animaties laten spelen.

bm03

Een andere leuke toevoeging is dat deze app zich aanpast aan de seizoenen! Wanneer het winter is, zie je in de de app ook dat het winter is!

Tips voor in de Klas

brand03

Gebruik deze plaat eens in de kleine kring! Laat kinderen eerst in tweetallen met de plaat spelen, laat ze ontdekken wat er allemaal gaande is op de plaat. Wat je vervolgens kunt doen is dat je de situaties waarin animaties voorkomen met de kinderen gaat bespreken. Dit zijn de Hoe gaat het pagina’s. Deze kun je hier downloaden:

bm04

Bespreek nu elk plaatje met de kinderen. Laat ze om de beurt vertellen wat er in de animatie gebeurt. Als ze het even niet meer weten laat ze dan de animatie nogmaals bekijken. Kunnen andere kinderen helpen met aanvullen van de zinnen?

Wat leer je van deze App?

bm07

Als je naar de kerndoelen kijken kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Van alles over de brandweer
  • Van alles over de politie
  • Je concentreren op een activiteit

 

Leave a Reply