Luister naar het verhaal van Timo en zijn toverboek

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPad

De App

Direct als ik de app start zie ik Timo staan! Ik kan kiezen uit Engels of Nederlands. Daarbij kan ik er ook voor kiezen of ik het verhaal van Timo zelf wil lezen of dat het verhaal mij voorgelezen wordt.

Wanneer ik voor de taal en de optie van zelf lezen of voorgelezen worden gekozen heb begint het verhaal! Timo krijgt van oom Klas namelijk een prentenboek voor zijn verjaardag. Bij het prentenboek zit een briefje van oom Klaas. Hierop staat dat je het niet mag schudden, want dan gebeuren er rare dingen… Alleen heeft Timo dit briefje niet gezien… En zwaait hij erg enthousiast met zijn boek!

In het huis van Timo gebeuren nu hele rare dingen. Zo staat het huis van Timo ineens op zijn kop. En kun je Timo opblazen door in de microfoon te blazen. Krijgt Timo een muts van zijn moeder waarbij de breiwol niet op kan gaan… En nog veel meer gekke dingen! Hoe zal dit aflopen…

Tips voor in de Klas

Een tip die ik jullie graag wil meegeven is om het fysieke boek van Timo en het toverboek te gebruiken. Lees ook gewoon het boek voor. Het verhaal uit de app kun je dan als pre teaching gebruiken. Of juist kinderen daarna nog een keer laten luisteren.

Wat leer je van deze App?

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:

  • Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app voor kleuters! In de app worden de kleuters steeds uitgedaagd tot het doen van acties. Zo kunnen ze Timo bijvoorbeeld opblazen of de muts van Timo afbreien.

Het verhaal van Timo en zijn toverboek spreekt kinderen natuurlijk ook heel erg aan. Want natuurlijk lees je niet meteen het briefje wat bij een boek zit… En bent vooral heel erg enthousiast als je een cadeau krijgt!

Een ander mooi ding vind ik in deze app dat je er ook voor kunt kiezen om het boek in het Engels voor te lezen of voorgelezen te krijgen. Op deze manier is het boek ook bijzonder geschikt voor scholen die veel met Engels doen. Wanneer je het boek al eens in het Nederlands hebt voorgelezen zou je het daarna ook in het Engels kunnen luisteren.

De navigatie in de app is erg eenvoudig. En het mooiste is… Deze app is nog gratis ook! Kortom een mooie aanrader voor in de klas!

 

Leave a Reply