Maak een route met pijlen voor de schildpad

Leeftijd: 4 – 10 jaar
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Winactie! Laat weten waarom jij deze app wilt winnen! En wie weet win jij zondag 1 van de 5 promocodes!

Mijn Mening

Ik vind dit een hele gave app om mee te werken in de klas. De app werkt eenvoudig. En kan op meerdere niveaus worden ingezet. Het makkelijke niveau kan prima door kleuters worden gedaan. En het moeilijke niveau spreekt weer aan vanaf groep 3. Je ziet kinderen er echt hard mee aan het werk gaan. En ook samen actief naar oplossingen zoeken. Soms gaan ze even op een bepaalde manier staan om zich voor te stellen welke kant de schildpad op moet gaan.

De kleuren en vormgeving van de app spreekt ook erg aan bij kinderen. Het is prettig dat er geen in app aankopen zijn vanuit de app. En dat je geen reclame hebt als je de app eenmaal hebt gekocht.

Kortom een prima app om tijdens de codeweek, en daarbuiten, te gebruiken!

De App

Direct als je de app start dan kun je kiezen uit twee niveaus makkelijk of moeilijk. Tussen de twee niveaus zit in deze app wel degelijk een verschil in spel. Bij beide spellen is het zo dat er een overzicht is welke levels je al gehaald hebt. We zullen beide niveaus bespreken.

Easy, het makkelijke niveau


Bij het makkelijkste niveau moet je de pijlen die je rechts ziet in je scherm naar de tegels slepen. Je kunt als je een foutje hebt gemaakt gewoon een andere pijl op de tegel slepen. Als je denkt de goede route te hebben druk op links onder op het schildpadje. De route wordt dan gelopen. Als je het goed doet mag je door naar het volgende level. De opdrachten in niveau easy worden steeds moeilijker naarmate het level oploopt.

Hard, het moeilijke niveau


Bij het moeilijke niveau moet je de pijlen niet op de route slepen maar in het moeilijkste niveau moet je de pijlen niet op de route slepen maar je moet een route er onder maken. Als je denkt de goede route te hebben druk je links onder op het schildpadje en dan wordt de route gelopen. Als je deze goed hebt gedaan mag je door naar het volgende level. De opdrachten worden steeds moeilijker en er komen steeds meer verschillende schildpadjes bij in de route.

Tips voor in de Klas

to04

Dit is een app die je in meerdere klassen kunt inzetten. Je kunt dit al bij de kleuters doen. Maar ook in groep 3 – 5 zullen ze deze app bijzonder boeiend vinden. Door kinderen in tweetallen met de app te laten werken merk ik in mijn klas dat ze tot veel meer inzicht komen. Een leerling kwam zelfs tot de conclusie dat ze samen sowieso verder kwamen.

Het is zeker in de lagere groepen aan te raden om de app van te voren een keer samen te doen. Bijvoorbeeld door de iPad aan te sluiten op het digibord. Zo zien alle kinderen hoe de app werkt. En hoe je er mee kan werken.

 

 

Wat leer je van deze App?

Van deze app kunnen kinderen ontzettend veel leren! Jammer genoeg is is Nederland het programmeren geen onderdeel van de kerndoelen. Wat kun je van deze app allemaal leren:

  • Programmeren van de schildpad
  • Ruimtelijk inzicht: welke stappen moet ik ingeven zodat het schildpadje op die plek precies doet wat ik wil?
  • Vooruit denken: wat is de volgende stap die mijn schildpad moet zetten?
  • Concentreren
  • Samenwerken als je de opdracht twee aan twee laat uitvoeren

 

Leave a Reply