k01

Maak jij de juiste route?

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPad
AppStore

De App

k02

Als je de app start kun je kiezen of je een kind bent of een volwassenen. Maar je hebt ook de optie om aan te geven dat je een leerkracht bent. Als je dat doet kun je de voortgang van je leerlingen bijhouden. En zien wat ze allemaal doen.

Ik kies er voor om door te gaan als kind. Nu kan ik  vervolgens de opdrachten maken. Ik kies een level. De pijlen moet ik slepen naar de balk erboven.. Op deze manier maak ik mijn route voor het pluizige balletje. Ik moet de route ook zo maken dat het pluizige balletje zo veel mogelijk munten oppikt. Als ik mijn route af heb dan kan ik testen of ik het goed gedaan heb. Elke keer als je een level hebt gehaald mag je door naar het volgende.

De opdrachten die je krijgt worden steeds complexer. Kinderen moeten steeds moeilijkere routes maken. Maar elke keer is je doel wel hetzelfde. Het pluizige blauw bolletje door het doolhof helpen en daarbij zo veel mogelijk muntjes verzamelen.

Tips voor in de Klas

k03

Deze app is heel goed te gebruiken voor leerlingen vanaf eind groep 2. Leerlingen kunnen in tweetallen aan deze app werken. Op die manier leren ze samen meer van elkaar. Laat ze samen naar oplossingen zoeken.

Voor de codeweek is er ook een lesbrief gemaakt. Deze vind je hier.

Ook is er een handleiding voor docenten gemaakt bij deze app. Deze vind je hier.

Wat leer je van deze App?

k04

Van deze app kunnen kinderen ontzettend veel leren! Jammer genoeg is is Nederland het programmeren geen onderdeel van de kerndoelen. Wat kun je van deze app allemaal leren:

  • Programmeren
  • Ruimtelijk inzich Hoe doet het pluizige bolletje precies wat ik wil
  • Zien wat jouw acties voor gevolgen kunnen hebben
  • Vooruit denken: wat is de volgende stap die ik moet nemen
  • Concentreren

Mijn Mening

k05

Ik vind dit een hele intressante app om in de klas te gebruiken. Ik zie dat kinderen echt enthousiast aan de slag gaan. De app helpt je ook als het je niet lukt om tot een goede oplossing te komen.

De bediening van de app is eenvoudig en werkt makkelijk voor kinderen.

Er zit geen reclame in de app en je hoeft geen in app aankopen te doen om volledig met de app te kunnen werken. Kortom een aanrader dus!

Leave a Reply