Speel een spannend kaartspel

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

 

Mijn Mening

Wat een verschrikkelijk leuk spel zeg! Toen ik het spel voor de eerste keer speelde dacht ik hmmm ik begrijp het nog niet helemaal. Maar toen ik het vader ging spelen begon ik het door te krijgen en werd ik erg fanatiek! Want je wilt dan steeds weer winnen. Ik merk aan de kinderen dat ze het ook super leuk vinden om dit spel te spelen. Ze worden steeds enthousiaster naarmate ze het spel vaker spelen. Vooral het feit dat je dit spel samen kunt spelen vind ik een groot voordeel! Zo is de iPad niet meer voor een kind maar meteen voor meerdere kinderen. Maar als je het spel alleen wilt spelen dan kan dat ook. Dit vind ik ook heel prettig.

Dit spel is leuk voor kleuters, in het begin hebben ze vaak nog wat begeleiding nodig, maar ook voor oudere kinderen. Een spel voor de hele familie!

trip06

In deze app zit een goede heldere uitleg hoe het spel werkt. Dit maakt het voor ouders/leerkrachten makkelijk om het spel te begrijpen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. De navigatie in de app is eenvoudig en voor iedereen te begrijpen.

Wat ik mij tijdens het spelen wel af vroeg, is het niet mogelijk om dit spel als kaartspel te maken? Lijkt mij ook heel erg leuk!! Al met al is deze app een echte aanrader om tijdens de kerstvakantie met de kinderen te spelen! Inmiddels hebben de makers van tripletto ook een mogelijkheid gemaakt om het kaartspel fysiek te spelen! Hiervoor maak je je eigen afbeeldingen. Lees er alles over op de websites.

De App

  • trip04

Als je begint met dit spel ben je direct verkocht en blijf je maar doorspelen! Dat was wat ik meemaakte toen ik met dit spel aan de slag ging.

Het eerste wat je doet is dat je kiest of je alleen of samen met z’n tweeën wilt spelen. Zodra je dit gekozen hebt mag je kiezen met welke kaarten je wilt spelen. Vervolgens begint het spel.

In elke beurt moet je er steeds voor zorgen dat je 3 dezelfde kaartjes hebt. Voor je liggen steeds 3 kaartjes. In jouw beurt mag je een kaart weg doen. Hiervoor mag je een kaart van je medespeler pakken. Het verzamelen van de drie kaarten om punten te verdienen kan je op de volgende manier doen:

  •  3 kaartjes met dezelfde kleur maar met verschillende afbeeldingen
  • 3 kaartjes met dezelfde afbeelding maar in een andere kleur
  • 3 kaartjes met dezelfde afbeelding met dezelfde kleur

Door de combinaties te maken krijg je punten. Per combinatie is een bepaald aantal punten vastgesteld. De combinatie die de meeste punten overlevert is 3x hetzelfde plaatje in dezelfde kleur, dit is een tripletto. Als je de kaarten weg legt om de punten te krijgen, dan krijg je nieuwe kaarten. Het wegleggen van kaarten kan ook zonder dat je ruilt met je medespeler. De speler die na 10 speelronde de meeste punten heeft verzameld wint het spel. Bij dit spel speel je uiteindelijk 3x het spel en dan wordt gekeken wie het vaakst gewonnen heeft. En die is uiteindelijk de winnaar.

Tips voor in de Klas

trip05

Dit spel op de iPad is prima geschikt om twee kinderen samen mee te laten spelen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om aan te geven dat je het spel met twee spelers wilt spelen in plaats van tegen de computer. Als je de iPad op de tafel legt, en twee kinderen aan weerszijden van de tafel laat zitten kunnen ze beide goed bij de iPad om het spel te spelen. Succes gegarandeerd!

Je kunt nu ook zelf je eigen tripletto kaartjes maken zodat je het spel ook fysiek kunt spelen! Hier kun je alle informatie vinden.

Wat leer je van deze App?

trip03

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

  • Vooruit denken, als ik dit doe, wat zou er dan kunnen gebeuren?
  • Je concentreren op een activiteit.
  • Plezier beleven aan een kaartspel.
  • Samen spelen.

trip03

 

Leave a Reply