lmm05

Zoek de juiste plaatjes

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 1,09
Download voor iPad
AppStoreAndroid

 

De App

lmm03

Als ik het spel start ziet het er direct kleurig uit. Je ziet vijf verschillend gekleurde deurtjes me een figuurtje erop. De vijf deurtjes lopen steeds op in moeilijkheids graad. Waarbij het zo is dat de meest linker deur het makkelijkste is. En de meest rechter deur onderin het meest moeilijk is.

Als ik het eerste deurtje open zie ik een plaatje staan. Daar boven staan drie andere plaatjes. Nadat ik even naar het onderste plaatje heb mogen kijken verdwijnt deze. De bovenste drie deurtjes gaan nu open. Ik moet nu het plaatje aantikken wat ik onderin ook gezien heb. Als ik dit goed gedaan heb krijg ik een beloningsscherm te zien. Als ik het fout heb gedaan dan mag ik het nog een keer proberen en wordt het foutieve antwoord rood weergegeven. En dan kun je nog een keer proberen het goede antwoord te geven.

lmm04

De moeilijkheid in het spel loopt steeds meer op. Bij het volgende deurtje moet je twee voorwerpen onthouden en heb je vier voorwerpen waar je uit kunt kiezen.

Als je het 3e deurtje, de roze, kiest dan moet je drie voorwerpen onthouden en kun je uit vijf voorwerpen kiezen welke drie je eerder gezien hebt.

Als je het 4e deurtje, de bruine, kiest dan moet je vijf voorwerpen onthouden en kun je uit zeven voorwerpen kiezen welke cijfer je eerder hebt gezien.

De laatste, de blauwe deur daarbij moet je negen voorwerpen onthouden en kun je weer kiezen uit elf voorwerpen om de negen juiste te kiezen.

Tips voor in de Klas

lmm02

Als ik met dit spel bezig ben doet mij dat erg denken aan memory. Pak het spel memory er dus absoluut nog eens bij als kinderen met deze app hebben gewerkt.

Als je bijvoorbeeld een circuitje doet zou je bij het station met de iPads dit spel kunnen doen. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

Wat leer je van deze App?

lmm01

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

lmm06

Wat een leuke app zeg! Ik vind het een leuk spel dat je steeds moet onthouden welke plaatjes er eerst getoond worden. Het leuke vind ik dat je deze app voor jongste kleuters kunt gebruiken maar ook voor kinderen in groep 3. Dit omdat de moeilijkheid in de app steeds verder oploopt. Ook kinderen in groep 4 vinden deze app leuk.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. En ook het instellen van de moeilijkheid is voor kinderen goed zelfstandig te doen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Wat ik zelf ook een plus punt vind aan deze app is dat deze app zowel voor iOS als Android is.

Ik vind dit echt weer een hele leuke app. Waarbij kinderen echt uitgedaagd worden om na te denken en door te gaan met de app. Een aanrader dus!

 

Leave a Reply