tt01

Bestuur je eigen stad

Leeftijd: 3- 7 jaar
Prijs: € 3,99 20 oktober gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStore available_google_play

 

Mijn Mening

tt05Ik vind dit weer een prachtig vormgegeven app van Toca Boca. Het komt toe aan de behoefte van jonge kinderen om te spelen in een eigen stad.

Jonge kinderen kunnen in deze app echt van alles in de stad ontdekken dat vind ik leuk! Er zijn geen vooraf opgelegde regels, dus dat maakt het nog leuker voor jonge kinderen om mee te spelen.

De app is mooi vorm gegeven en alles in deze app bestaat uit mooie kleuren. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere aankopen meer te doen. Ook is er geen reclame in deze app.

De App

tt02Direct als je de app start zie je de stad van Toca Town. Je ziet ook alle winkels en andere gelegenheden zoals een politiebureau en een park. Overal waar je naar toe gaat kun je iets beleven. Je kunt bijvoorbeeld boodschappen gaan doen. Je kunt zelf mensen in de winkel slepen. Maar je kunt ook de boodschappen in je mandje stoppen en daarna afrekenen.

Ook kun je bij een restaurant stoppen een een heerlijke lunch of maaltijd koken voor jezelf of voor een van de gasten die je zelf in het restaurant binnen haalt.

In het park kun je met al je vrienden een picknick houden en er een gezellig middag hebben.

Je kunt ook het politiebureau bezoeken om bijvoorbeeld een aangifte te doen en met de officieren te spreken!

In Toca Town zijn ook allemaal dingen te ontdekken! Zo kun je lichten aan en uit doen. Pak cadeautjes in en geef deze aan vrienden of gooi afval in de afvalcontainer. Alles kan ik Toca Town!

Tips voor in de Klas

tt03

Leg de iPad eens in de huishoek. En laat kinderen daar Toca Town ontdekken. Stimuleer ze om alles in Toca Town te ontdekken. En wellicht worden er dingen nagespeeld uit de app!

Wat leer je van deze App?

tt04Van deze app leer je hoe alles in een stad werkt. Je kunt een stad besturen volgens je eigen regels. In een kringgesprek kun je het met kinderen hebben over wat zij vinden dat er allemaal moet kunnen in een stad. Mag je bijvoorbeeld afval op straat gooien? In dat opzicht ben je bezig met burgerschap.

 

Leave a Reply