tbbp04  Vier een verjaardag

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

tbbp02

Meteen als ik de app start wordt duidelijk dat dit een feestelijke app is. Je ziet het versierde huis. Vervolgens mag ik een taart kiezen. Ook mag ik daarna drie bordjes kiezen voor de taart. Als ik de bordjes heb neergezet kies ik er volgens het kado voor de jarige. Daarna wordt het donker en gaan de kaarsjes uit. Als je alle kaarsjes hebt uitgeblazen kan het feest beginnen! Geef al je gasten een stukje taart, wat te drinken, schiet de confetti crackers af en maak je kado open.

Als alle taart op is moet je daarna de bordjes en glazen in de afwasbak doen. En kun je aan een volgend feest beginnen!

Tips voor in de Klas

tbbp03

Gebruik deze app eens met meerdere kinderen. Je deelt drie bordjes uit voor taart. Laat drie kinderen samen met de iPad aan een tafel zitten en het spel wat er gespeeld wordt op de iPad samen spelen. Indien het spel moeizaam op gang komt kun je zelf als leerkracht ook eens meespelen.

Leg de iPad met dit spel eens neer in de huishoek. Hoe wordt het spel dan gespeeld? Gaan ze materialen gebruiken? Je kunt kinderen ook stimuleren om materialen te gebruiken gedurende het spel. Speel bijvoorbeeld als leerkracht zelf eens mee.

Uitspelen van het verhaal. Speel het verhaal eens uit met materialen uit de huishoek.

Wat leer je van deze App?

tbbp01

Als ik naar de kerndoelen kijk kun je van deze app het volgene leren:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken,
om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

  • betekenisvolle onderwerpen en thema’s uit de verschillende leergebieden en de directe belevingssfeer van de kinderen.
  • spel op basis van betekenisvolle eenvoudige situaties, rollen en verhalen met het accent op beweging
  • Spelenderwijs kennismaken met spelelementen

Mijn Mening

tbbp05

Ik vind dit weer een prachtige app van Toca Boca. De app is geheel zonder taal wat natuurlijk perfect is voor kleuters. Je kunt met deze app helemaal je eigen feestje bouwen. Je kunt de app alleen spelen maar ook samen spelen. Wat ik een enorm pluspunt vindt. Hierdoor geef kinderen de gelegenheid om allemaal met de app iets te kunnen doen wat ze leuk vinden.

Doordat je de app ook nog kunt inzetten als basis voor een spel in de huishoek vind ik dit een app die je perfect in de kleuterklas kunt gebruiken. Aanrader dus!

Leave a Reply