Ontwerp kleding!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Direct als je de app start merk je dat deze app over kleding gaat. Je ziet namelijk twee kinderen in een naaiatelier. Je kiest een van deze twee kinderen en gaat aan de slag met het ontwerpen van kleding voor dit kind!

Daarna ga je aan de slag! Je ziet de persoon die jij gekozen hebt staan in jouw naaiatelier! Links zie je een doos daarop staat een naald en draad. Rechts zie je een doos daarop staat een hoed, bril en das.
Als ik voor de doos met naald en draad kies krijg ik een shirt of broek te zien. Ik kan deze nu met stofjes, versiersels zoals hartjes bloemetjes pareltjes, knopen, veren, ritsen en dergelijke versieren. Alles waarmee ik de kleding maak kan ik verkleinen en groter maken. Ik kan zelfs meerdere stofjes combineren door ze met mijn vingers groter en kleiner te maken en precies te slepen naar waar ik ze hebben wil. Een leuke optie binnen deze app is dat je ook foto’s kunt gebruiken om de kleding mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een foto maken van de stof van je spijkerbroek en die ook voor je model gebruiken!

Als je helemaal klaar bent ga je terug naar je model en openen we de doos met snorren, brillen en dassen. Deze kun je ook bij je model opzetten! Op deze manier kleed je iemand volledig om!

Daarna kun je ook nog een foto maken van je eigen creatie.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je prima gebruiken tijdens het (piramide) thema kleding. Laat kinderen in tweetallen samen kleding ontwerpen.

Wat natuurlijk heel leuk is, is als je deze app in de kleine kring gebruikt. En als je dan aangeeft wat voor soort kledingstuk je wilt hebben. Ook wil je vijf knopen op de broek hebben en een riem erin. Je laat kinderen dan gericht zoeken naar bepaalde attributen. Op deze manier ben je ook nog met taal bezig!

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

  • Je creatief uit te drukken
  • Je te concentreren op een activiteit

Als je gebruik maakt van het lesidee werk je ook nog aan de volgende kerndoelen:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Mijn Mening

Wat een leuke app van Toca Boca. Deze app bevat geen gesproken taal. En toch weten kinderen eigenlijk meteen wat er van hen verwacht wordt. De app werkt erg intuïtief. Kinderen kunnen overal tikken en er gaat eigenlijk niets mis.

Wat ik vooral heel erg leuk vind is dat je stofjes en attributen kunt combineren! Kinderen maken hierdoor eigenlijk elke keer weer een unieke creatie.

In de app zit geen reclame. En als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen in app aankopen meer te doen!

Kortom echt een aanrader voor kleuters om zich lekker mee te vermaken met of zonder opdracht!

Leave a Reply