tk02 Kook, bak, snij en bereid het eten!

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 3,99 30 november gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

 

Mijn Mening

tk03

Ik vind dit een leuke app voor kleuters om te experimenteren met eten. Want een stuk vlees bijvoorbeeld kun je echt niet koken in een pan met water. Je kunt dit natuurlijk ook met echt eten gaan uitproberen maar dat kan soms zonde zijn van het eten. Op deze manier komen kinderen er ook achter wat je allemaal met eten kunt doen. Ik merk in mijn klas dat kinderen echt zin krijgen om zelf iets te koken.

De bediening van de app is eenvoudig. Kinderen kunnen het snel zelf. Ook is het prettig dat er geen in app aankopen gedaan hoeven te worden om volledig met de app aan de slag te kunnen.

Kortom een leuke app die prima past bij een thema wat gaat over eten en drinken!

De App

tk01

Zodra je de app start krijg je een gedekte tafel te zien. Voor deze mensen moet er eten gemaakt worden. En hierbij kun jij helpen! Zodra je op een bord tikt ga je aan de slag om iets te koken of te bakken.

Als je aan de linkerkant tikt zie je allerlei producten die je kunt eten. Je kunt nu een product kiezen. Als je een product gekozen hebt komt dit op je bord te liggen. Als je vervolgens aan de rechterkant tikt zie je allerlei spullen om je product mee te kunnen bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld, bakken, snijden, koken, pureren en iets in de magnetron doen.

Als je het product bereid hebt komt het op het bord te liggen het karakter waar je voor gekookt heeft mag het nu op gaan eten!

Tips voor in de Klas

tk05

Kleuters vinden het leuk om te koken! Ga met ze aan de slag met koken.

Een ander idee wat je zou kunnen doen is het proeven van allerlei kleine hapjes. Want hoe smaakt een champignon eigenlijk? En hoe smaakt broccoli of een ei? Zit er bij een ei verschil tussen een gekookt en een gebakken ei? Laat het kinderen maar ervaren.

Wat leer je van deze App?

tk04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je het volgende van deze app:

Kerndoel 34
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Verder leer je van deze app:

  • De eigenschappen van verschillende materialen waarmee je kunt koken
  • De eigenschappen van verschillende producten, welk product kun je nou koken en welke bakken?
  • Je concentreren op een activiteit

 

Leave a Reply