td01

Maak mensen beter

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

De App

td02

Kinderen vinden het leuk om dokter te zijn. In deze app ben jij de dokter! Je ziet iemand waar iets mee is. Als je op een rode stip drukt wordt duidelijk wat er met iemand is. Dit kunnen verschillende dingen zijn:

  • Iemand moet een prik
  • Hoofdluis
  • Last van beestje
  • Oorpijn
  • Last van je oog
  • Buikpijn

En nog veel meer van dit soort dingen.

td04

Jij bent de dokter en moet er voor zorgen dat waar de patiënt last van heeft dat dit wordt verholpen.

Als je een behandeling hebt uitgevoerd dan krijg je in het lichaam een vinkje te zien. Als je alle dingen waar de patiënt last van heeft hebt opgelost dan is de patiënt weer beter!

Tips voor in de Klas

td03

Maak in de klas een doktershoek waar kinderen elkaar kunnen beter kunnen maken. Bij mij in de klas was het echt een hit om verbandmaterialen en plijsters in deze hoek neer te leggen. Kinderen kunnen op die manier elkaar verbinden. Leg ook in de doktershoek een dokterskoffer neer met allerlei doktersattributen erin.

Door de app ook in de doktershoek neer te leggen kunnen kinderen inspiratie opdoen wat er met hun patient aan de hand zou kunnen zijn.

Wat leer je van deze App?

td05

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 34
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Verder leren kinderen wat de verschillende oorzaken voor ziek zijn zouden kunnen zijn. En wat je daar aan zou kunnen doen.

Mijn Mening

td06

Dit is de eerste app die toca boca ooit gemaakt heeft. En voor mij was het een paar jaar geleden ook de eerste kennismaking met toca boca. Een van de kinderen kwam met deze app.

De problemen die in de app vorokomen zijn voor kinderen prima alleen of in tweetallen op te lossen. In de app zit geen taal. Wat prettig is want zo is deze app prima te gebruiken voor alle kinderen in mijn klas. De kinderen zijn enthousiast over deze app. En je ziet ook dat door deze app in de huishoek kinderen met allerlei ideeen komen hoe ze elkaar kunnen helpen als er iemand ziek binnenkomt bij de dokter.

De app bevalt geen reclame. En heeft geen in app aankopen. Als je de app eenmaal hebt aangekocht dan kun je van alle functionaliteiten gebruik maken.

Een app die prima past in het thema ziek zijn!

Leave a Reply