Leeftijd: 4 – oneindig
Prijs: € gratis
Download voor iPad
AppStore

 

 

De App

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zodra ik naar de verpakking van de osmo tangram kijkt wil ik aan de slag! Ik installeer de app en bereid ik mijn iPad voor door de Osmo set erop te zetten en dan ga aan de slag! Ik kan eerst een introductie op tangram met osmo krijgen. Daarna begrijp ik de osmo versie met tangram prima.

Je hebt verschillende figuren die je kunt maken met tangram. Elke keer als ik een figuur met tangram maak, en ik maak deze goed dan krijg ik weer nieuwe figuren om te maken. En ik krijg punten voor goed gemaakte figuren. Die punten kan ik later ook gebruiken om hints te kopen.

Wat mij ook opvalt is dat er verschillende moeilijkheidsgraden in zitten. Deze zal ik beschrijven:

  • Geel: Dit is het makkelijkste niveau wordt er precies gezegd waar welk stuk moet komen, ook de kleur staat er dan bij. Dit is zeker voor kleuters prima om mee te starten! Als je even niets doet krijg je een hint om door te gaan met spelen. Zodra een stuk goed ligt zie je dat ook meteen.
  • Oranje: Dit is een moeilijker niveau. Hierin wordt wel gezegd wat voor soort stukken waar moeten komen. Maar de kleuren zijn niet aangegeven. Zodra een stuk goed ligt zie je dat ook meteen. Je kunt ook een hint kopen als je er echt niet uit komt.
  • Rood: Dit is het moeilijkste niveau. Hierin wordt alleen de vorm van het te leggen figuur getoond. Zodra een stuk goed ligt zie je dat ook meteen. Je kunt ook een hint kopen als je er echt niet uit komt.

In de app zitten ook allemaal chalanges om te halen. Dit zijn uitdagingen die je kunt doen.

Tips voor in de Klas

Tangram is een ontzettend leuk spel om met kinderen te spelen. Daarom raad ik ook absoluut aan om het echte tangramspel erbij te pakken. In mijn klas hebben we ook een echt tangram spel om te spelen. Hiermee kun je met kleuters ook verschillende leuke dingen doen. Denk aan:

Je kunt kinderen ook zelf een patroon laten maken. Hierna kunnen ze er een foto van maken. En vervolgens laat je een ander kind precies deze foto namaken. Kinderen maken op deze manier hun eigen voorbeelden! Bij mij in de klas zag ik dat dit een echt succes was.

 

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

Mijn Mening

Wat een ontzettend leuk spel van osmo. Bij mij in de klas is dit echt meteen een hit. De kinderen willen er allemaal meteen mee aan de slag. Ook de originele tangram komt uit de kast. En op de iPad wordt gezocht naar andere tangram spellen die ze kunnen doen.

Ik vind de app echt heel duidelijk voor kinderen. Ik vind het heel prettig dat elke keer als je iets goed doet er weer meer figuren beschikbaar komen. Zo blijft het een beetje overzichtelijk voor kinderen. Zodat ze door de hele app gaan zwerven.

Ook de kleuren die gebruikt worden voor de moeilijkheidsgraden zijn voor kinderen heel makkelijk te begrijpen. Op deze manier kunnen ze zelf aan de slag met wat voor hen te doen is.

De navigatie en de manier waarop de app gedaan wordt is zeer praktisch en goed te overzien.

Wat mij betreft is dit weer een super aanrader voor bij de osmo!

Leave a Reply