ss01

Een magisch avontuur van Storm & Skye

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 4,49 voor iOS €  3,99 voor Android
Download voor iPhone/iPad, Android
AppStoreAndroid

 

De App

ss02

Als ik de app start wordt meteen duidelijk dat het een spannend verhaal is. Het verhaal gaat over Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat.

Bij het starten van de app kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Start het verhaal: Met deze optie luister je het hele verhaal dit duurt 45 minuten
  • Hoofdstukken: Met deze optie van de app kun je het verhaal hoofdstuk per hoofdstuk afluisteren.
  • Over de App: Hier krijg je meer informatie over de app

Samen met zijn moeder is Storm verhuisd naar een nieuwe stad want zijn moeder heeft een nieuwe vriend. Als ze in de auto rijden gaan ze naar de autowasstraat… Wat hij daar allemaal meemaakt en ervaart moet je zelf gaan luisteren. Maar als dat maar goed afloopt…  In het verhaal zitten verschillende interactieve elementen. Door erop te tikken of het aan te raken komt er een grappig effect of spannend geluidseffect. Elk hoofdstuk eindigt met een interactieve scene waarbij met elementen uit het verhaal kan worden gespeeld.

Het verhaal wordt verteld door Bram van der Vlugt.

Tips voor in de Klas

ss06

Deze app leent zich uitermate goed om kinderen in tweetallen naar het verhaal te laten luisteren. Doe dit ook! Laat ze bijvoorbeeld 1 of 2 hoofdstukken luisteren, en laat ze dan vervolgens weer andere activiteiten ondernemen. Misschien kunnen ze de autowasstraat wel nabouwen in de bouwhoek? Of een tekening laten maken over wat ze net hebben gezien?

Wat je natuurlijk ook nog kunt doen is de app verbinden met het digibord. Zo kunnen meer kinderen in de klas samen met het verhaal genieten.

Wat leer je van deze App?

ss03

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal

Mijn Mening

ss07

Wat een prachtige app is dit zeg! Een erg mooi verhaal. Waarbij ik merk dat kinderen er helemaal in worden meegezogen. Ik vind het prettig dat het verhaal ook in kleinere hoofdstukken te beluisteren/kijken is. Want 45 minuten achter de iPad in een stuk door hier naar kijken vind ik voor in de klas wel erg lang. Ook vind ik het leuk dat er verschillende interactieve elementen in de app zitten. Op deze manier worden de kinderen uitgedaagd om meer te doen dan alleen maar kijken.

De app bied meerdere mogelijkheden om te gebruiken in de klas. Maar hier zul je wel als leerkracht actief naar opzoek moeten gaan. Ook thuis kan deze app prima van pas komen. Want kinderen vinden het heerlijk om naar verhalen te luisteren.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Je hoeft alleen maar te tikken. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app.

Het verhaal wordt voorgelezen door Bram van der Vlugt. Ik vind dat hij een perfecte rustige stem heeft voor dit verhaal! Complimenten voor deze mooie app die er voor iOS & Android is!

 

Leave a Reply