foto 1

Speel winkeltje met Toca Boca

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 3,99
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

De App

foto 3 (1)

Als je de app start zie je de winkel van Toca Boca. Ook zie je al duidelijk een portemonnee in beeld waaruit blijkt dat je in de app zult moeten gaan betalen! Ook zie je een tas in beeld waar je de verschillende producten in beeld ziet.

Je ziet vijf verschillende manden waar je producten in kunt doen. Deze producten kies je uit de productencatalogus.

Uit de gids van de supermarkt kun je de producten die je in de manden doet kiezen. Je kunt steeds vijf producten per shop sessie kiezen.
De prijzen die deze producten hebben bepaal je pas als klanten af komen rekenen.

De winkel is klaar voor gebruik! En het eerste product is gekocht. In Toca Store reken je producten steeds per keer af. Aan de kassa bepaal je dan de prijs. Het kan dan gebeuren dat je de ene keer voor de jam € 2 vraagt en de andere keer € 1.

foto 2

Je rekent nu het product af. Elke keer dat je de winkel inricht heb je € 10 tot je beschikking. Je kunt dan voor dat bedrag producten kopen. Het kan voorkomen dat je € 2 in je portemonnee hebt zitten en bij de kassa het product € 3 blijkt te kosten. Je mag dan het product toch kopen. De app geeft je dan een extra munt van € 1 erbij!
Om het product te betalen klik je op de portemonnee die je links boven in de hoek ziet staan.

foto 5 (1)

Je product is betaald en je kunt het in de tas stoppen! Hiervoor klik je op de tas links boven in de hoek naast de portemonnee. Je ziet in de tas ook de producten die je eerder gekocht hebt.

Op een gegeven moment is het geld op en heb je alle producten gekocht die je wilde kopen. Je krijgt nu vanuit de app een keurig bonnetje te zien waar precies op staat wat je gekocht hebt en wat dat kost. Ook zie je een totaalbedrag staan. Je kunt nu weer een nieuw spel beginnen!

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich uitstekend om in de klas te gebruiken. Want kinderen vinden het leuk om winkeltje te spelen! Ook de omgang met geld is voor kinderen leuk en spannend om mee te werken.
Hier volgen de ideeen:

De productengids en boodschappenlijstjes
In deze app moet je vanuit een productengids producten kiezen voor in de manden. Ik heb deze gids digitaal gemaakt, zodat je ‘m kan uitprinten. Met prijzen erbij. Zo weet je precies wat elk product kost als iemand het koopt en bij je komt afrekenen.
Ook heb ik boodschappenlijstjes gemaakt met producten die gekocht moeten worden.
Vervolgens speel je het volgende spel. Je geeft het boodschappenlijstje aan de gene die achter de kassa zit. Deze legt de producten in de manden. Je krijgt dan het lijstje terug. Zo kun je de producten kiezen en daarna product voor product afrekenen bij de kassa.
Download de productengids & boodschappenlijstjes

Maak je eigen boodschappenlijstje
Bij het materiaal van het boodschappenlijstje zie je dat er ook lege lijstjes zijn. En dat de producten van de store er staan. Je kunt kleuters de opdracht geven om zelf een boodschappenlijstje samen te stellen waarbij het gene wat je koopt niet meer dan € 10 mag kosten. Dit kunnen ze dan vervolgens weer gebruiken voor hun spel met Toca Store!

Beschrijf het boodschappenlijstje
Je kunt natuurlijk ook een bestaand lijstje pakken en aan de winkelier beschrijven welke producten je allemaal wil hebben. De naam van het product mat je dan niet noemen. Je kunt dan vertellen hoe het eruit ziet en wat je er allemaal mee kan doen. Dat maakt meteen dat je deze app naast dat je ‘m voor rekenen in kunt zetten ook voor taal kunt gebruiken!

Mijn Mening

foto 5

Veel kinderen vinden het leuk om winkeltje te spelen. Ik zie in mijn klas ook dat kinderen lang samen met deze app bezig kunnen zijn. De ene keer is de ene leerling de klant en de andere keer de andere leerling.
De navigatie binnen de app is eenvoudig en snel te begrijpen voor kinderen. Ook zit er bijna geen taal in de app maar de app daagt wel uit om taal te gebruiken! Kortom weer ene leuke app van toca boca om in te zetten in de klas!

Leave a Reply