Geef de kerstman een nieuw kapsel!

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Ook dit is weer een erg leuke app van Toca Boca. Veel van mijn kleuters vinden het leuk te kappen. Alleen hun eigen haar gebruiken is daar niet echt geschikt voor. Gelukkig kunnen ze zich met deze app naar harte lust uitleven op de kerstman of de kerstboom.

De app werkt makkelijk en leuk! Je mag zelf kiezen wie je wilt kappen. En er is genoeg voor handen om mee aan de slag te gaan. Zo kun je kiezen uit een kleurtje, knippen, haar laten terug groeien, strikjes en nog veel meer! Enig puntje wat ik jammer vind als je het haar kamt dan zou het leuk zijn als je ook een kam in beeld zou zien!

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Kinderen kunnen de app goed zelfstandig bedienen. Ook de werking van de verschillende attributen kunnen kinderen makkelijk zelfstandig. En zijn zonder al te veel uitleg goed te begrijpen.

Wat verder erg prettig is, is dat er geen in app aankopen zijn.

De App

04

Hier onder staat het eerste scherm wat je krijgt als je de app start. Je kunt dan kiezen om het haar van de kerstman of het haar van de kerstboom te knippen. Door op het plaatje van de kerstman of kerstboom te klikken maak je een keuze met wie je aan de slag gaat.

In de app zitten verschillende attributen waarmee je aan de slag kunt gaan. Zo kun je het haar knippen, kammen, aan laten groeien, fohnen, trimmen met een trimmer, kleuren in verschillende kleuren, wassen en drogen en natuurlijk kun je het versieren met verschillende attributen. De foto’s hier onder laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Tip’s voor in de klas

02

Deze app is heel goed in te zetten in de huishoek tijdens de kerstperiode. Deze app past daar heel goed bij het kerstthema.
Bekijk de app eerst samen met de kinderen en laat ze daarna zelfstandig in duo’s aan de slag gaan.

Wat leer je van deze App?

01

Van deze app leer je het volgende:

  • De werking van de verschillende haarverzorgingsproducten
  • De namen van de verschillende haarverzorgingsproducten
  • Concentreren op de activiteit waarmee je bezig bent
  • Uiten van creativiteit, je kunt je eigen creatieve kapsel maken voor de kerstman of kerstboom!

Leave a Reply