tb01

Ontdek de bouwplaats

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

tb04

Als je de app start kun je twee dingen doen.

  • De bouwmannen en voertuigen stijlen
  • Naar de bouwplaats

Als je de bouwmannen en voertuigen gaat stijlen kun je de kleur van de bouwvoertuigen veranderen. Maar de bouwmannen zelf kun je helemaal van uiterlijk veranderen. De kleding die ze aan hebben kun je van kleur en patroon veranderen. Ook kun je andere schoenen en haren kiezen!

Op de bouwplaats kun je alle bouwmannen aan het werk zien. Als je ergens op tikt, bijvoorbeeld op de hijskraan. Dan kun je zelf een wolkenkrabber bouwen. Ook kun je zelf met drie verschillende voertuigen de weg afmaken met asfalt.

tb02

Door op de rode knop onderin te drukken kun je naar het stijlen van de bouwmannen en voertuigen. Maar je kunt ook een overzicht krijgen van alle interactieve elementen in die plaat. Heb je ze allemaal gevonden?

Tips voor in de Klas

tb03

Deze app is heel goed te gebruiken voor woordenschat. Je kunt bijvoorbeeld kinderen in tweetallen eerst de plaat helemaal laten ontdekken. Vervolgens gebruik je de platen van hoe gaat het. Deze kun je downloaden. Om ze op tafel neer te leggen en met de kinderen te bespreken. Dit doe je door elk element dat daarop staat te bespreken en kinderen te laten vertellen wat er gebeurt als je dat element aantikt. Weet een kind het niet meer? Dan kun je altijd terug naar de app en het element aantikken.

Download de kaartjes

Wat leer je van deze App?

tb06

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Alles over de bouwplaats
  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

tb05

Wat een leuke app over bouwplaats en alles wat erbij komt ijken.  Veel kinderen in mijn klas vinden bouwen maar machtig interessant. Met deze app kan ik ze echt boeien.

Ik vind het leuk dat er allemaal interactieve elementen te zien zijn. Zo is er elke keer iets nieuws in de plaat te ontdekken. De platen zijn erg mooi vorm gegeven en bieden voor langere tijd plezier voor kinderen.

Wat een leuke toevoeging dat je zelf de bouwers en hun materialen kunt stijlen!

Wat ik verder fijn vind is dat er geen reclame in de app zit. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen om app volledig te spelen.

Kortom een app die erg interessant is voor kleuters omdat kleuters er zelf mee aan de slag kunnen. Maar ook een app die veel mogelijkheden biedt voor het onderwijs!

Een filmpje van de app:

Leave a Reply