geo03

Puzzel de tandwielen in elkaar

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

geo02

De app Crazy Gears is een app waarbij kinderen met versnellingen, katrollen, staven en tandwielen de objecten zo met elkaar verbinden om een beweging in gang te zetten. Wanneer het lukt om de beweging in gang te zetten komt er een nieuw scherm tevoorschijn. Als het je lukt om de dingen met elkaar te vinden bouw je een grote machine. Op deze manier ben je bezig om de mechanismes op een kindvriendelijke manier te verkennen.

geo04

De app heeft een oplopende graad van moeilijkheid. Eerst verken je een probleem met een versnelling, katrol, staaf of tandwiel dit probleem krijg je dan een aantal keer terug in verschillende vormen. Vervolgens wordt er een nieuw probleem geïntroduceerd dit oefen je een aantal keer en dan komt er een combinatie tussen met verschillende problemen die jij moet oplossen om zo naar het volgende level te gaan!

Tips voor in de Klas

geo05

Hoe zit het eigenlijk met apparaten zitten daar ook dit soort systemen in? Vraag eens aan ouders of ze kapotte apparaten naar school willen brengen en maak deze samen met de kinderen open! Ik weet zeker dat ze dit geweldig gaan vinden. En dit vaker willen doen!

Als kinderen met de app werken dan vind ik het belangrijk dat ze dat niet alleen doen. Want als kinderen samen met een app werken dan leren ze immers ook van elkaar.

Wat leer je van deze App?

geo06

Als kinderen met deze app bezig zijn leren ze hoe verschillende mechanismen werken. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe tandwielen werken.

Ook leren kinderen geduldig te zijn en hun aandacht te richten op een activiteit.

De problemen die in de app opgelost moeten worden zijn soms best pittig. Kinderen oefenen hiermee ook hun doorzettingsvermogen en concentratie.

Mijn Mening

geo07

Wat een leuke app zeg! Ik zie dat de kinderen in de klas het leuk vinden om met deze app te werken. Zelfs ik vind de opdrachten die uitgevoerd moeten worden leuk om te doen!

De oplopende graad in moeilijkheid spreekt kinderen aan. Ze hebben een bepaalde vaardigheid onder de knie en dan krijgen ze weer een volgende vaardigheid om mee te oefenen. De app daagt daardoor ook uit om steeds weer mee verder te gaan.

De navigatie in de app is eenvoudig. En wordt door kinderen makkelijk begrepen. Ook zit er geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen.

Leave a Reply