Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

De App

Als je de app start kun je een eigen account aanmaken om zo je eigen voortgang bij te houden. Het is geen must om voor elke leerling een eigen account te maken om de app te kunnen gebruiken!

Wanneer je vervolgens verder gaat zie je een stukje van een landschap. Door puzzels te maken wordt het landschap steeds meer zichtbaar.

Je tikt op een stukje van het landschap wat zichtbaar is. Je kunt dan kiezen uit de volgende opties:

  • Stukjes draaibaar of niet
  • 6, 40 of 126 stukjes

Als je een type puzzel hebt gekozen kun je aan de slag! Wanneer je de puzzel lastig vindt heb je als optie om bijvoorbeeld eerst alleen de rand van de puzzel te kunnen leggen. Ook kun je er voor kiezen om even de hele puzzel die je moet maken te zien.

Tips voor in de Klas

Dit is echt een prachtige app om in de klas te gebruiken. Je kunt kinderen in tweetallen samen met de app laten werken en ze samen de puzzel op laten lossen.

Wat je ook kunt doen is de app in een klein groepje gebruiken waarbij je de kinderen laat benoemen wat ze allemaal op de plaat zien die ze aan het puzzelen zijn. Je bent op deze manier met woordenschat bezig.

Wat ook erg leuk kan zijn is kinderen laten voorspellen wat er allemaal op de puzzel komt te staan als nog niet alle stukjes liggen. Als er bijvoorbeeld nog 1 stukje mist kun je al een hoop zien. Weten kinderen dan waar het over zal gaan? Misschien kunnen ze er zelfs wel een verhaal bij bedenken!

Wat leer je van deze App?

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie en veelzijdige puzzel app. Wat ik er leuk aan vind dat je puzzels op verschillende niveaus kunt doen. Je kunt namelijk uit verschillende aantallen stukjes kiezen. En je kunt er voor kiezen of de stukjes draaibaar zijn of niet.

Wat ik verder nog erg prettig aan deze app vind is dat kinderen de mogelijkheid hebben om hints tussen door te krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst de rand te leggen en daarna pas de rest. Ook kun je er voor kiezen om de puzzel heel even als geheel te zien. Een mooie steun!

De puzzels zelf zien er super mooi uit. Er is veel op te zien. En kinderen kunnen er hele verhalen bij vertellen.

Een app die goed past bij het thema vakantie!

Een mooie aanvulling tussen alle andere apps!

 

Leave a Reply