stamp02

Stempel je eigen tekening

Prijs: gratis
Leeftijd: 3 – 6 jaar
Download voor iPhone/iPad
AppStoreAndroid

 

De App

stamp08

Als je de app start kun je kiezen of je de app met de Tiggly Stamps doet of dat je deze niet hebt. Wij kiezen ervoor om met de Tiggly Stamps te spelen, dit zijn vier verschillende figuren cirkel, vierkant, driehoek en ster. Deze vier verschillende figuren kunnen communiceren met de app.

stamp01

Allereerst kan ik uit twee landschappen kiezen waar ik in wil gaan stempelen:

  • Winterlandschap
  • Zomerlandschap

Als je een landschap hebt gekozen kun je de Tiggly Stamps gebruiken om te stempelen. Als je bijvoorbeeld een vierkant tegen het scherm duwt kan er een huis komen. Een driehoek kan bijvoorbeeld een bezem worden. Je weet van te voren niet precies welk figuur eruit gaat komen. Elke keer als je iets maakt komt er ook geluid bij, als je dit aan hebt staan. Deze figuren kun je verslepen in de tekening om er zo een mooi geheel van te maken. Het type figuurtje hangt ook af van welk landschap je kiest.

stamp04

Als je eenmaal klaar bent met je werk. Kun je er een foto mee maken op de iPad of je kunt er een tekst bij inspreken!

Tips voor in de Klas

stamp03

Deze app biedt de mogelijkheid om als kinderen iets gemaakt hebben er een geluidsopname bij in te spreken. Laat kinderen iets maken met de stempels. En laat ze er vervolgens bij inspreken wat ze hebben gemaakt. Misschien kunnen ze er wel een klein verhaaltje bij maken!

stamp06

Laat kinderen, indien ze dit leuk vinden, dit verhaal ook delen met de klas of ouders!

Wat leer je van deze app?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Verder leer je van deze app:

  • Je creatief uit te drukken
  • Vertellen wat je ziet, als je gebruik maakt van de opdracht

Mijn Mening

stamp07

Ik vind dit een leuke app! Het feit dat je in deze app zowel met als zonder de Tiggly Stamps kunt spelen vind ik leuk. De app is simpel. En wordt makkelijk door kinderen begrepen.

Kinderen vinden het leuk om te stempelen en te ontdekken welke figuurtjes je kunt maken. Ik vind het zelf een leuke optie dat je er een tekst bij in kunt spreken. Dit vinden kinderen echt leuk! Kinderen kunnen in deze app echt hun fantasie kwijt!

stamp05

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Kinderen snappen het snel. Er zit ook geen reclame in de app.

Deze app is ook voor Android beschikbaar!

Bekijk een filmpje over de app:

Leave a Reply