jungle01 Maak dieren van vormen

Prijs: gratis
Leeftijd: 3 – 5 jaar
Download voor iPad
AppStoreAndroid

De App

jungle03

Als je de app start je met een wereld, in deze wereld kun je door middel van stempelen met de Tiggly Stamps dieren erin stempelen. Er wordt een omtrek van een vorm getoond. Deze vorm moet je er nu opleggen. Vervolgens wordt in het Engels de vorm en het dier wat uit deze vorm wordt gemaakt benoemd. Ook hoor je vaak het geluid dat het dier maakt.

In de plaat moet je een stuk of 8 dieren stempelen. Soms heb je hier meerdere vormen voor nodig. Als je alle dieren hebt gemaakt krijg je de volgende plaat waarin je mag stempelen. In totaal zijn er 3 verschillende platen waarin dieren gestempeld kunnen worden.

jungle08

Deze app heeft ook nog iets bijzonders. Je kunt er namelijk voor kiezen om de dieren die je stempelt in twee talen uitgesproken te krijgen. Dit moet je in het hoofdscherm unlocken en heet Play Bilingual. Er zijn diverse talen die je kunt kiezen.

jungle09

Ook als je geen Tiggly Shapes hebt kun je gebruik maken van deze app. Je moet dit dan alleen in het begin aangeven.

Tips voor in de Klas

jungle04

Deze app leent zich echt om te gebruiken in de kleine kring. Op deze manier kun je samen met de kinderen de vormen ontdekken. Welke vormen hebben we allemaal? Welk dier hebben we nu gemaakt? Welke vormen zitten er in dat dier? Het dier en de vorm worden wel besproken in het Engels maar in een klein groepje maak je van deze app meer dan alleen maar stempelen met de vormen. Kinderen komen dan veel meer aan leren toe.

Wat leer je van deze App?

jungle05

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Waarbij de focus voor kleuters in combinatie met deze app ligt op:

  • figuren (bijv. vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek)

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Verder leer je van deze app:

Je creatief uit te drukken
Vertellen wat je ziet, als je gebruik maakt van de opdracht

Mijn Mening

jungle02

Ik vind dit een leuke app! Prettig vind ik dat je deze app zowel met de Tiggly Stamps kunt spelen als zonder. De werking van de app is simpel. Kinderen begrijpen de app makkelijk ondanks dat de app in het Engels is zie ik wel dat kinderen begrijpen wat ze moeten doen. En begrijpen welke dieren ze gemaakt hebben.

jungle07

Kinderen vinden het leuk om te kunnen ontdekken welke dieren ze allemaal kunnen maken. Ik vind het ook leuk dat het niet alleen maar boerderijdieren zijn maar ook jungle en onderwaterdieren!

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Kinderen snappen het snel. Er zit ook geen reclame in de app.

Deze app is ook voor Android beschikbaar!

Bekijk een filmpje over de app:

Leave a Reply