draw05

Maak leuke poppetjes met tiggly

Prijs: gratis
Leeftijd: 2 – 6 jaar
Download voor iPad & Android

AppStore

Android

 

 

De App

draw001

Met de app tiggly Draw kun je poppetjes maken door te stempelen met de vier figuren:

  • Ster
  • Driehoek
  • Cirkel
  • Vierkant

Het stempelen met de figuren gaat als volgt: eerst leg je een figuur op de iPad. Deze figuur laat een afdruk achter op de iPad. Je kunt het figuur nu verder gaan aankleden met ogen, oren, neus, haren, hoofddeksels en nog veel meer! Als je een figuur af hebt kun je een volgend figuur pakken en daar een leuk poppetje van maken. Als je iets fout hebt gedaan kun je dit item naar de prullenbak slepen.

Je kunt zelf kiezen voor een kleur van de achtergrond. En een kleur voor de figuren.

draw02

Je kunt deze app ook gebruiken zonder de figuren van Tiggly. Dit moet je in het beginscherm aangeven. Je kunt de figuren dan in het scherm slepen. En hoeft ze niet te stempelen.

Tips voor in de Klas

draw002

Deze app kun je heel goed gebruiken in de klas! In de app zit een optie waarbij je een foto van het figuur kunt maken. Wat nu leuk is om te doen, is om een klein verhaaltje te maken. Bespreek van te voren wat voor (klein) avontuur het figuurtje gaat meemaken.

Bijvoorbeeld het figuurtje gaat koken. Maar eerst doet hij boodschappen. Bespreek met de kinderen hoe het figuurtje er in de twee situaties eruit moet zien. Laat ze dit maken in de app. Vervolgens maak je een foto hiervan en print je deze uit. Plak deze figuren nu op een vel papier. En schrijf erbij wat het figuurtje zegt of doet!

Als kinderen verder zijn kun je eventueel verhaaltjes maken met twee, of meer figuren, of juist verhaaltjes die uit meer scenes bestaan.

Wat leer je van deze App?

draw01

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Mijn Mening

draw04

Wat een leuke eenvoudige app zeg! Hier kunnen kleuters hun fantasie echt in kwijt. Het concrete materiaal in de vorm van de shpes vind ik erg leuk. Als je van te voren met de kinderen de vormen bespreekt is dit meteen een manier om ook te werken aan de vormenkennis.

Bij het maken van de figuurtjes kunnen kleuters hun fantasie kwijt. Want het maakt niet uit welke vorm je neemt je maakt er altijd een interessant figuurtje van.

Als je de app eenmaal hebt gedownload dan hoef je geen in app aankopen te doen om de app volledig te gebruiken. Er zit geen reclame in de app wat ik echt een plus punt vind. Deze app is ook te gebruiken zonder de shapes. Leuk dat deze app er ook voor Android is!

Bekijk een filmpje over deze app:

Leave a Reply