think01

Puzzel jezelf door het doolhof

Leeftijd: 3 – 99 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStoreAndroid

 

De App

think06

De app Thinkrolls 2 is het vervolg op Thinkrolls 1. Wanneer je de app start krijg je eerst uitleg over het spel, dit kun je ook wegtikken. In het hoofdmenu kan ik nu vervolgens een player aanmaken, deze kan ik ook een naam geven. Vervolgens kan ik aan de slag! Ik kan een karakter kiezen. Je ziet nu verschillende karakters. De karakters met een slotje speel je vrij door spelletjes te doen. Als je een karakter hebt gekozen begint het spel meteen, of het gaat verder waar je gebleven bent. Je hebt binnen het spel 2 niveaus:

 • Easy: leeftijd: 2 – 5 jaar
 • Hard: leeftijd: 5+ jaar

Zowel bij easy en hard heb ik 7 verschillende onderdelen die ik moet bedwingen:

 • De accordeon
 • Ton & Water
 • Ei
 • Ventilator
 • Wormhole
 • Batterij
 • Licht

think02

Met het door jouw gekozen karakter moet je de weg naar beneden afleggen. Dit lukt je niet zomaar! Want onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Het begint met een obstakel de accordeon. Deze moet je uittrekken of juist induwen. In het volgende level komt er dan een obstakel bij! De houten ton en het water. Hierbij kom je ook nog eens regelmatig het obstakel uit het vorige level tegen! Soms moet je deze zelfs combineren. In elk level komt er een obstakel bij. Er komen dus steeds meer onderdelen bij! Dit maakt het spel ook lang aantrekkelijk voor kinderen.

Onderweg kom je ook allerlei ringen tegen. Het is belangrijk dat je deze ringen verzameld. En aan het einde van het spel kun je zien of je voldoende ringen hebt verzameld om naar het volgende level te gaan.

Als je onderweg vast loopt in een level kun je altijd op het draaiende pijltje tikken hierdoor ga je een stukje terug in het level. En kun je opnieuw proberen het probleem op te lossen.

Door steeds meer levels te halen kun je ook steeds meer spelfiguurtjes unlocken.

Tips voor in de Klas

think05

Het heeft altijd mijn voorkeur om kinderen samen aan een app te laten werken. Deze app nodigt daar ook echt voor uit. Want met twee weet je vaak meer dan alleen! Dit zeg ik omdat er steeds meer onderdelen bij komen die jouw weg versperren. Hier moet je soms echt even voor gaan zitten om dit op te lossen. Als het even niet lukt om de oplossing meteen te maken, mag je het ook nog een keer proberen, net zo lang t0t het je wel lukt!

De app Tinkrolls 1 is natuurlijk ook altijd een aanrader om te spelen. Lees mijn review hier.

Wat leer je van deze App?

think04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Logisch nadenken
 • Redeneren naar de oplossing

Mijn Mening

think03

Wat een geweldig leuk vervolg op thinkrolls 1 zeg! Ik merk aan de kinderen in de klas dat ze direct met de app aan de slag willen gaan en meteen hier gebruik van willen maken. Kinderen weten ook snel wat er moet gebeuren. Deze app ziet er heel erg aantrekkelijk uit voor kinderen. Je bent echt direct verkocht en wilt er mee aan de slag om zo snel mogelijk het level uit te spelen. De app nodigt uit om steeds weer verder te spelen, zelfs ik wil de app uitspelen en dat zegt echt iets!

De navigatie binnen de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel begrepen. Er zit geen reclame in de app. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Dit is een echte aanrader om aan te schaffen! Kinderen zullen zich hier echt uren mee kunnen vermaken

 

Leave a Reply