think01

Puzzel jezelf door het doolhof

Leeftijd: 3 – 99 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStoreAndroid

 

De App

think06

De app Thinkrolls 2 is het vervolg op Thinkrolls 1. Wanneer je de app start krijg je eerst uitleg over het spel, dit kun je ook wegtikken. In het hoofdmenu kan ik nu vervolgens een player aanmaken, deze kan ik ook een naam geven. Vervolgens kan ik aan de slag! Ik kan een karakter kiezen. Je ziet nu verschillende karakters. De karakters met een slotje speel je vrij door spelletjes te doen. Als je een karakter hebt gekozen begint het spel meteen, of het gaat verder waar je gebleven bent. Je hebt binnen het spel 2 niveaus:

 • Easy: leeftijd: 2 – 5 jaar
 • Hard: leeftijd: 5+ jaar

Zowel bij easy en hard heb ik 7 verschillende onderdelen die ik moet bedwingen:

 • De accordeon
 • Ton & Water
 • Ei
 • Ventilator
 • Wormhole
 • Batterij
 • Licht

think02

Met het door jouw gekozen karakter moet je de weg naar beneden afleggen. Dit lukt je niet zomaar! Want onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Het begint met een obstakel de accordeon. Deze moet je uittrekken of juist induwen. In het volgende level komt er dan een obstakel bij! De houten ton en het water. Hierbij kom je ook nog eens regelmatig het obstakel uit het vorige level tegen! Soms moet je deze zelfs combineren. In elk level komt er een obstakel bij. Er komen dus steeds meer onderdelen bij! Dit maakt het spel ook lang aantrekkelijk voor kinderen.

Onderweg kom je ook allerlei ringen tegen. Het is belangrijk dat je deze ringen verzameld. En aan het einde van het spel kun je zien of je voldoende ringen hebt verzameld om naar het volgende level te gaan.

Als je onderweg vast loopt in een level kun je altijd op het draaiende pijltje tikken hierdoor ga je een stukje terug in het level. En kun je opnieuw proberen het probleem op te lossen.

Door steeds meer levels te halen kun je ook steeds meer spelfiguurtjes unlocken.

Tips voor in de Klas

think05

Het heeft altijd mijn voorkeur om kinderen samen aan een app te laten werken. Deze app nodigt daar ook echt voor uit. Want met twee weet je vaak meer dan alleen! Dit zeg ik omdat er steeds meer onderdelen bij komen die jouw weg versperren. Hier moet je soms echt even voor gaan zitten om dit op te lossen. Als het even niet lukt om de oplossing meteen te maken, mag je het ook nog een keer proberen, net zo lang t0t het je wel lukt!

De app Tinkrolls 1 is natuurlijk ook altijd een aanrader om te spelen. Lees mijn review hier.

Wat leer je van deze App?

think04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit
 • Logisch nadenken
 • Redeneren naar de oplossing

Mijn Mening

think03

Wat een geweldig leuk vervolg op thinkrolls 1 zeg! Ik merk aan de kinderen in de klas dat ze direct met de app aan de slag willen gaan en meteen hier gebruik van willen maken. Kinderen weten ook snel wat er moet gebeuren. Deze app ziet er heel erg aantrekkelijk uit voor kinderen. Je bent echt direct verkocht en wilt er mee aan de slag om zo snel mogelijk het level uit te spelen. De app nodigt uit om steeds weer verder te spelen, zelfs ik wil de app uitspelen en dat zegt echt iets!

De navigatie binnen de app is eenvoudig en wordt door kinderen snel begrepen. Er zit geen reclame in de app. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Dit is een echte aanrader om aan te schaffen! Kinderen zullen zich hier echt uren mee kunnen vermaken

 

19 Comments

 1. Gabriela
  26 maart 2015

  Leuk. Ik vermoed dat zelfs mijn dreumes van 2,5 daar wel mee overweg kan. Klinkt een beetje als in de richting van de app ‘busy shapes’. Daar komt ook steeds een obstakel bij en die vind hij geweldig. Hij heeft oog voor detail en maakt al Rolf puzzels van 20 stukjes

  Reply
 2. Ria Mencke
  26 maart 2015

  Dit lijkt me een hele leuke app voor onze kleuterklas. Deze hebben we nog niet, fijne uitbreiding!

  Reply
 3. henny coppens dankers
  26 maart 2015

  Lijkt me een uitdagende app voor een aantal kleuters bij mij in de groep.

  Reply
 4. Marjon
  27 maart 2015

  Dat zou super zijn!
  Ik neem mijn eigen iPad regelmatig mee naar school. Een leuke, nieuwe app wordt altijd hartelijk ontvangen door de kleuters! Ook leuk voor mijn eigen kids thuis

  Reply
 5. Marleen
  27 maart 2015

  Wat een aanvulling zal dit zijn voor mijn kleuters! De kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen hun tanden hier zeker in vastbijten!

  Reply
 6. astrid
  27 maart 2015

  Graag voor in mijn kleutergroep

  Reply
 7. Nicole
  27 maart 2015

  Deze app zou heel erg welkom zijn in onze kleutergroep!

  Reply
 8. Juf judith
  27 maart 2015

  wat zou het leuk zijn als ik de kids van mijn groep hier mee kan verrassen dinsdag na vier weken afwezigheid door ziekte.

  Reply
 9. Marita
  27 maart 2015

  Klinkt als een leerzame en leuke app.
  IK zou hem dan ook graag toevoegen aan onze app lijst voor de klas.

  Reply
 10. jetty
  27 maart 2015

  Ja, leuk!!!

  Reply
 11. Kirsten Van Kooten
  27 maart 2015

  Leuk. We Krijgen binnenkort twee ipads per kleutergroep . Dit zou een leuke start zijn!

  Reply
 12. Gretha
  27 maart 2015

  lijkt me een super leuke app voor onze kleuters. Zou m ook graag willen toevoegen.

  Reply
 13. Esther
  27 maart 2015

  Thinkrol1 is ZO geliefd bij mij op school van groep 1 tot 3, dus deze app zou een supermooie opvolger zijn voor de eerst. De kleuters en groep 3 zullen er dankbaar gebruik van maken!

  Reply
 14. Gabriela
  23 augustus 2015

  Lijkt me een leuke en simpele app voor in de klas en mijn dreumes van bijna drie. We wachten in spanning af 😉

  Reply
 15. Ilse
  24 augustus 2015

  Ziet er zeer leuk uit! Ik ken nog veel scholen die tegen de digitale wereld zijn, maar laat ze maar eens de doelen van dit spel lezen dan 🙂

  Reply
 16. marjan de vries
  25 augustus 2015

  Hee, wat leuk dat je dit kan winnen! Wij hebben sinds dit schooljaar (net dus) tablets bij de kleuters. Dus zijn nog zoekende naar educatieve apps. Dit zou een mooi begin zijn! 🙂

  Reply
 17. Anna
  25 augustus 2015

  Doe graag mee met deze winactie! Voor mijn zoon die in groep 3 zit maar zeker ook voor mijn dochter die naar het ZML gaat. De iPad is voor haar zo mooie intuïtieve manier van spelen en leren.

  Reply
 18. Henrique
  26 augustus 2015

  Het lijkt me een leuke en nuttige app, die ik graag voor m’n nichtjes op m’n iPad zet, zodat zij er mee kunnen spelen als ze op visite zijn!

  Reply
 19. Cindy
  26 augustus 2015

  wat een leuke app om kleuters te laten samenwerken in de klas. Ik zoek voor onze kleutergroepen meer manieren voor het inzetten van iPads die we sinds een jaar hebben inde groep. Dit zou echt super zijn!

  Reply

Leave a Reply