hol01

Speel spelletjes met een paasthema

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

hol02

Als je deze app start zie je direct dat de app over Pasen gaat, ook komen de andere thema’s aanbod. Nu is dat pasen. Je ziet vier verschillende eieren. Elk ei heeft zijn eigen spel. De spellen die je kunt kiezen zijn:

Vier op een rij
Wie heeft als eerste vier dezelfde figuurtjes op een rij? Je kunt kiezen of je het spel tegen de computer speelt of het spel speelt tegen een vriendje/vriendinnetje. De gene die als eerste vier dezelfde figuurtjes op een rij heeft die heeft gewonnen.

Schuifpuzzel
De volgende opdracht is een schuifpuzzel. Door middel van schuiven moet je de puzzelstukjes op de juiste manier in elkaar puzzelen zodat het een complete puzzel wordt. In deze schuifpuzzel zitten verschillende moeilijkheidsgraden. Je kunt er ook voor kiezen om nummertjes op de stukjes te laten zetten zodat je weet waar welk stukje moet komen. Ook kan de app je helpen doordat je het gehele plaatje even kunt zien, zo weet je hoe het eruit komt te zien.

Bubble shooter
In de bubbleshooter moet je zoveel mogelijk paaseieren weg te schieten door dezelfde kleur er tegenaan te schieten. Als je voorbij de bloemenlijn komt ben je af en mag je weer opnieuw beginnen.

Mastermind

hol05
Het laatste spel in deze app is mastermind. Elke kip zit op een ei. Jij moet raden welke kip op welk ei zit. Je hebt de keuze uit twee verschillende moeilijkheidstypen. Bij het makkelijke type krijg je hulp doordat elk nest genummerd is en je zo dus ziet welk ei je goed hebt neergelegd. Bij het moeilijke type zie je alleen maar of je combinatie klopt, welke eieren liggen goed en welke eieren zitten er wel in maar liggen nog niet goed.

De instellingen zitten achter een knop die je 3 seconde ingedrukt moet houden. Je kunt hier instellen hoe lang je kind met deze app mag spelen. Ook zie je alle andere apps van de maker. Als je op een van de apps tikt ga je naar de AppStore.

Tips voor in de Klas

hol03

Dit is een app waarbij je kinderen goed kunt stimuleren om samen met de app aan het werk te gaan. Dus zo veel mogelijk samen de opdrachten maken. Want samen kom je immers tot meer.

Wat leer je van deze App?

Van spelletjes doen op de iPad kun je ook het een en ander leren. Je leert onder andere:

  • Concentreren op een activieit
  • Samen met iemand een activiteit doen
  • Strategisch spelen

Mijn Mening

hol04

Kinderen vinden het leuk om spelletjes te doen. Ik vind het leuk dat deze app geheel in een paasthema is. Zo heb ik ook een leuke app voor kinderen in de paasperiode.

Het is geen app waarmee ik de kinderen in mijn klas dagelijks mee wil laten spelen. Maar af en toe moet het ook wel een keer kunnen dat ze een dergelijk spel doen.

Ik vind het prettig dat je kunt instellen hoe lang een kind met de app bezig mag zijn op een dag. Ook zitten achter deze ouderlogin de links naar de appstore. Kinderen hoeven daar niet te komen.

De navigatie in de app is eenvoudig. Kinderen kunnen het makkelijk zelf, het wijst zich vanzelf.

 

Leave a Reply