t301

Oefen verschillende vaardigheden

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 14,99 tot 1 april 2020 gratis!!
Download voor iPad
AppStore

Mijn Mening

Ik vind dit een hele waardevolle app voor in een kleuterklas. Met name omdat je de voortgang van leerlingen kunt inzien. Hierdoor kan ik mijn leerlingen nog gerichter helpen.
Wat ik ook heel prettig vind aan deze app is dat er van elke oefening meerdere nivo’s zijn. En dat de nivo’s oplopend zijn. Begrijp je bijvoorbeeld nivo 1 matrix game kunnen ze door naar niveau 2.
Bij my profession kun je zelf ook een tekst bij elke afbeelding inspreken. dat kan het makkelijker maken voor sommige leerlingen.

De navigatie binnen de oefening is voor kinderen eenvoudig. Aan de rechterkant van elke oefening kunnen ze ook precies zien waar ze zijn. Dat geeft een goed beeld hoeveel ze nog moeten en wat ze al gedaan hebben.

Het enige wat ik aan te merken heb op de app is dat het wisselen van leerling in het volgsysteem eenvoudiger zou moeten kunnen. Nu moet je eerst naar een andere leerling, dit gaat via het hoofdscherm, en dan moet je weer naar de scores toe. Als je in de scores van leerling zou kunnen switchen zou dit de app nog gebruiksvriendelijker maken.

Maar bovenal vind ik dit echt een top app voor in de klas. Echt een app die in elke kleuterklas op de iPad zou moeten staan!

De App

Als ik de app start krijg ik een scherm te zien met 15 verschillende iconen. Deze iconen staan voor de 15 verschillende spelletjes die je kunt doen in deze app. De verschillende spelletjes zal ik beschrijven:

Build it up


In het spel build it up ga je torens bouwen. Bij het bouwen van de toren begin je bij het grootste object waarmee je de toren bouwt en eindig je met het kleinste object. Wanneer je alle objecten op elkaar hebt gebouwd krijg je een smiley te zien en ga je door naar de volgende opdracht.

Sorting game


In de sorting game ga je dingen sorteren. Je ziet bijvoorbeeld een onderwaterwereld en een landschap. Maar waar hoort de vis nou thuis? Je moet de verschillende dieren in de juiste wereld slepen. Wanneer je alle spullen hebt gesorteerd krijg je een smiley te zien. Je mag dan ook door naar de volgende opdracht.

My mosaic 1 & 2


In de mosaic activiteiten kun je een mozaïek na maken. Dit kan zowel met rondjes, kralen als met blokjes. Je ziet links van je een voorbeeld. Dit voorbeeld ga je namaken. Wanneer je een kraal of blokje op de juiste plek legt blijft deze liggen. Als het niet de juiste is. Gebeurt er niets. Wanneer je de mozaïek af hebt krijg je een smiley te zien en mag je door naar de volgende mozaïek.

Dot 2 Dot


In de opdrachten van Dot 2 Dot ga je een stippentekening maken. Je trekt lijnen van stip naar stip. Als je naar de volgende stip moet ligt deze op. Als je alle stippen hebt gehad komt er een plaat uit. Je krijgt een smiley te zien . En je gaat door naar de volgende opdracht.

Maze Game 1, 2 & 3


Wanneer je de maze game opdrachten gaat doen moet je een dier door een doolhof leiden, meestal naar zijn/haar vriendjes. De moeilijkheid in de maze games loopt op. Maze game 1 is het makkelijkste en maze game 3 is het moeilijkste.  Wanneer je het dier weer bij zijn vriendjes hebt gebracht krijg je een smiley te zien

Dinos Jigsaw


De dino jigsaw is een puzzel vol met dino’s! Je ziet een puzzelvorm van een dino. Rechts liggen alle stukjes van de dino. Deze moet je er in leggen. Als je een stukje op de goede plek hebt gelegd dan blijft dit stukje liggen. Wanneer het nog niet klopt dan schiet het terug. Als je de dino goed hebt gemaakt krijg je een smiley te zien en mag je door naar de volgende dino.

Shapes Jigsaw


De shape jigsaw is een puzzel met vormen. Links in het scherm zie je een insteekpuzzel met verschillende vormen erin. Rechts zie je een vorm. Deze moet op de juiste plek worden gelegd. Wanneer alle stukjes op de juiste plek liggen krijg je een smiley te zien en mag je door naar de volgende puzzel.

Animated puzzle 1, 2 & 3

De geanimeerde puzzels zijn puzzels waar animaties in voorkomen. De makkelijkste puzzel bestaat uit 4 stukjes die je goed moet leggen. En de moeilijkste puzzel bestaat uit 9 stukjes die je op de juiste plek moet leggen. Bij elke geanimeerde puzzel is onderin het scherm een voorbeeld van hoe de puzzel eruit moet komen te zien. Wanneer je alle stukjes goed hebt gelegd krijg je de hele animatie te zien.

Differences


Je ziet bij dit spel twee platen. Deze twee platen lijken erg veel op elkaar. Maar toch zijn er vijf verschillen te ontdekken! Wanneer je ze allemaal vindt mag je naar de volgende plaat om daar de verschillen te gaan zoeken.

Memo Game


In dit memory spel ga je aan de slag om je geheugen te trainen. Zoek steeds dezelfde afbeeldingen bij elkaar!

De leerling volgen


De apps van teachers pack zijn ook allemaal individueel te vinden in de AppStore. Maar het unieke aan deze app is dat er een aantal zijn samengevoegd en dan je daarbij een volgsysteem hebt voor je leerlingen.In de bovenste groene blak zie ik welke leerling geselecteerd staat om met de app te werken. Ik kan dan ook al precies zien welke oefening de leerling gedaan heeft, hoe ver de leerling er mee is en hoeveel fouten er tot nu toe gemaakt zijn.
In de onderste grijze blak kan ik door drie keer te tikken op “tik 3 keer voor meer opties”. De mogelijkheden:

 • Beheer gebruikers
 • Bekijk scores

Deze gaan we nu nader bekijken.

Ik tik op beheer gebruikers. Ik krijg nu een overzicht te zien van alle leerlingen die ik heb aangemaakt. Als ik wil wisselen van gebruiker doe ik dat ook door in dit scherm de volgende gebruiker aan te tikken.
Als ik op bijwerken klik dan kan ik voor elke leerling een foto toevoegen. (Nu zijn er geen willekeurige plaatjes ingevoegd.) Ook kan ik hier de leerlingen die geen gebruik meer (gaan) maken van de app verwijderen.

Ik weer terug naar mijn beginscherm en tik dan op: bekijk de scores.
Links boven zie ik van wie ik de scores aan het bekijken ben. Ook kan ik kiezen van welke app ik de scores wil zien. In het grote overzicht zie ik statistische gegevens over het werken met de app:

 • wanneer heeft de leerling met de app gewerkt, datum
 • hoeveel fouten heeft de leerling gemaakt, fouten
 • hoe lang heeft de leerling over de oefening gedaan? duurtijd
 • In een grafiek staat dan ook nog eens fouten tegen de tijd afgezet.

Tips voor in de Klas

Ik vind dit echt een geweldige app om in de klas in te zetten. Ik vind het erg handig dat er een volgsysteem achter zit. Zo kan ik leerlingen individueel met de iPad laten werken. Terwijl ik toch maar een iPad heb. Het is wel zo dat je als leerkracht de leerlingen moet wisselen als er iemand anders op de iPad met deze app gaat werken.

Wat ik ook heel handig vind is dat er meerdere niveaus van dezelfde app in deze grote verzamel app zitten. Zo kun je kinderen naar een volgend niveau zetten als je merkt dat het goed gaat.
Het inzien van het volgsysteem is iets wat absoluut loont! Natuurlijk is het goed om te zien hoeveel fouten leerlingen maken. Maar nog waardevoller is het om te weten hoe het komt dat een leerling fouten maakt. Snapt hij/zij het niet? Of is er iets anders aan de hand. Ga er eens naast zitten en kijk wat de leerling doet. Vanuit hier kun je de leerling vast verder helpen. En in het volgsysteem kun je dan meteen zien of je hulp (uiteindelijk) effect heeft gehad.

Er zit hier ook het onderdeel my mosaic 1 & 2 in. In dit onderdeel kun je mozaïek platen maken. Dit kun je natuurlijk ook heel goed in de klas met mozaïek doen! Als je een mozaïek voorbeeld door midden knipt heb je ook nog eens een moeilijkheid. Want spiegel de mozaïek maar eens!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.
Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:

 • Taal voor het uitdrukken of benoemen van:
 • getallen en getalnotaties
 • vergelijking van) aantallen en groottes (bijv. groot/klein, groter/kleiner, meer/minder, lang/kort, dichtbij, ver weg)
 • hoeveelheden (bijv. Dat zijn er …)
 • figuren (bijv. vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek)

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Kerndoel 33
De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.

Verder leer je van deze app:

 • Onthouden
 • Concentreren op een activiteit
 • Je creatief te uiten

Leave a Reply