Oefen met schrijven van cijfers, letters en tekens!

Winactie! Wil jij deze app winnen? Laat dan weten waarom jij ‘m moet winnen! Maandag 18 november krijgen de winnaars bericht.

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 4,99
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit een een handige app voor kleuters om mee aan de slag te gaan om letters/cijfers/vormen mee te leren schrijven!

Je hebt behoorlijk veel keuze in wat je kunt gaan schrijven. Zo weet je zeker dat er voor elke kleuter wel iets bij zit wat er geschreven kan worden. De manier van aanbieden vind ik erg prettig. Eerst wordt er voorgeschreven en daarna mag je in stapje naschrijven. Erg prettig.

Wat ik verder heel prettig vind aan deze app is dat ik een aantal basis dingen kan instellen. Zo kun je kiezen of een kleuter links of rechtshandig is. Ook kun je instellen hoe de letters geschreven moeten worden. Zodat de a ook op een prettige manier geschreven wordt.

Verder kun je ook handmatig instellen of je bijvoorbeeld lijntjes wilt. En hoe netjes je de eerste keer al moet schrijven!

Als je een Apple Pencil hebt kun je met deze app prima uit de voeten. Je kunt dan de pengreep oefenen. En netjes schrijven.

Wat mij betreft is deze app echt een aanrader!

De App

Wanneer je de app start kun je een naam opgeven onder welke naam je wilt gaan schrijven. Vervolgens kun je kiezen uit:

 • Hoofdletters
 • Kleine letters
 • Cijfers
 • Symbolen

Het maakt niet uit wat je kiest om te gaan schrijven. De opzet is eigenlijk altijd hetzelfde. Eerst wordt het voorgeschreven. En daarna mag je gaan naschrijven. Voor de manier waarop je de letter schrijft, hoe netjes schrijf je eigenlijk, krijg je punten. Ook zie je tijdens het schrijven hoe goed je het doet aan de hand van de sterren.

Rechts bovenin staat een cirkel. Deze vult zich naarmate je de letters schrijft. D Als de cirkel rechts boven vol is dan komen er ballonnen! Nu moet je de ballonnen van hetzelfde cijfer/letter/symbool aantikken. Je hebt het dan goed gedaan. En kunt iets nieuws kiezen om te gaan schrijven.

Je kunt er ook voor kiezen om de letter/cijfer/symbool nog een keer te schrijven. Dan krijg je een iets moeilijkere variant. Waarbij je nog netter moet schrijven. Elke keer wordt het een beetje moeilijker.

De letters en cijfers worden ook uitgesproken in het Nederlands. Echter is de uitspraak van de letters fonetisch. Maar als je het geluid uitzet heb je er geen last van. In de instellingen kun je het geluid ook helemaal uitzetten.

Bij de instellingen kun je zelf aangeven hoe kritisch er gekeken moet worden wanneer je gaat schrijven. Dus eigenlijk hoe netjes moet je schrijven. Prima zo kun differentiëren voor kleuters.

Tip’s voor in de Klas

Deze app is goed in te zetten voor kleuters die willen leren schrijven. Wat ik wel belangrijk vind is dat ze een gerichte opdracht mee krijgen als ze met deze app aan de slag gaan. Je kunt aan het volgende denken:

 • Schrijven van de letters van je eigen naam
 • Letters oefenen van woorden die je wilt schrijven
 • Tekens oefenen om te schrijven
 • Oefenen om een cijfer te schrijven

En zoals ik al eerder schreef… Deze app werkt echt perfect in combinatie met de Apple Pencil! Je kunt dan echt een pengreep oefenen. En je hand op de iPad leggen, net zoals je op papier schrijft.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Wanneer je kijkt naar de ontwikkeling van kleuters kun je door middel van het gebruik van deze app de volgende ontwikkeling stimuleren:

Op motorisch gebied

 • Tekenen van een kruis, schuine lijn naar rechts en links, vierkant en een schuin kruis
 • Houdt het potlood vast met een dynamische driepuntsgreep. Wanneer je werkt met een pencil
 • Maakt schrijfpatronen als ontspanningsoefening: bewegingen zijn soepel en de vorm wordt volgehouden

Rekenen

Tellen en Getalbegrip

 • Kan de getalsymbolen 0 t/m 10 lezen en kent de volgorde van getalsymbolen

 

Leave a Reply