Maak tangram figuren

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 3,49 tijdelijk gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit een app die echt heel erg mooi is vormgegeven. Het grote verschil met echte tangram is dat je heel veel stukken hebt. En niet maar 9 zoals bij het echte fysieke tangram.

Echter vind ik dit geen beperking. De app werkt juist uitdagend. De stukken tangram houden nooit op. En je kunt zo veel figuren maken als je zelf wilt.

Ook het feit dat je kunt kiezen vind ik erg positief. Het ene kind zal sneller een eigen tangram maken. Terwijl het andere kind er voor kiest om juist figuren na te maken. Wat ik ook leuk vind is dat je je eigen zelf gemaakte tangram kunt uploaden zodat andere mensen ‘m ook na kunnen maken! Een leuke extra optie!

Ik vind dit een mooie app om voor het rekenenonderwijs te gebruiken.

De App

Als ik de app start zie ik meteen allerlei tangram figuren waar ik uit kan kiezen om te maken. Ik kan kiezen of ik zelf aan de slag wil gaan met het namaken van een figuur of dat ik helemaal zelf een figuur wil maken en deze kan delen met andere.

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer ik er voor kies om een figuur na te maken zie ik links bovenin het figuur in het klein. Dit figuur moet ik namaken. Wanneer het lastig is om het figuur na te maken kun je gebruik maken van de help functie. Je kunt dan hulp krijgen vanuit de app. Je ziet dan welke figuurtjes waar moeten komen. De kleur moet je dan nog wel zelf kiezen.

Je hebt ook een optie om een tangram na te maken die iemand anders heeft gemaakt!

Tips voor in de Klas

Tangram is een ontzettend leuk spel om met kinderen te spelen. In de klas hebben we ook het echte fysieke tangram. Ook wordt er met Osmo tangram gespeeld.

Een andere mooie aanvulling is Tangram voor Osmo!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

    Leave a Reply