store06

Speel winkeltje met de iPad

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

store02

Winkeltje spelen is iets wat kinderen erg leuk vinden om te doen! Met deze app kun je op twee manieren winkeltje spelen. Ik ga ze beide toelichten.

De eerste variant is dat je met je winkeltje door de winkel op de iPad loopt. Je kunt ui de schappen allemaal producten pakken, denk aan brood, kaas, vleeswaren, fruit, groenten en nog veel meer, en deze in je wagentje leggen. Bij elk product staat ook een prijs vermeld. Aan het einde van de winkel kom je de kassa tegen. Je legt alle producten op de toonbank. De kassa slaat deze producten nu aan. Er komt op dat moment ook een bonnetje tevoorschijn. Op het bonnetje staat een bedrag. Dit bedrag moet je vervolgens betalen om je producten mee te mogen nemen.

Je kunt in deze app gepast betalen met de biljetten en munten die er liggen. Maar je kunt ook te veel betalen. Je krijgt op dat moment ook geld terug!

store07

Het andere spel dat je met deze app kunt spelen is echt winkeltje spelen. De producten die je al eerder in je wagentje hebt afgerekend kun je downloaden. Als je een product hebt gedownload kun je deze printen. Onder het product staat nu een QR code. Als je meerdere producten in je winkel hebt liggen kunnen kinderen in hun winkelwagentje of mandje producten leggen. Vervolgens gaan ze naar de iPad kassa. Je scant elk product met de QR code. Ook hierbij komt er een bonnetje met een bedrag. Nu moet je vervolgens dit bedrag betalen bij de kassa.

Je kunt de munten en briefjes die in deze app worden gebruikt ook printen.

Tips voor in de Klas

store04

Print producten uit de winkel in storest. Ook is het belangrijk dat je het geld print. Je kunt eventueel ook nepgeld gebruiken. Richt nu een hoek in als boodschappenhoek. Kinderen kunnen nu echt winkeltje spelen!

Om de producten langer te kunnen gebruiken is het handig om alles te lamineren.

Voor oudere kinderen kun je bijvoorbeeld opdrachten bedenken als dat je een bepaald budget hebt. En dat je hier boodschappen voor moet doen. Wat kunnen kinderen allemaal kopen voor dit budget? Kopen ze hetzelfde?

Wat leer je van deze App?

store05

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 33
De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.

Verder leer je van deze app:

  • Creativiteit
  • Winkeltje spelen
  • Rollenspellen
  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

store01

Wat een leuke app is dit zeg! Kleuters vinden deze app leuk omdat je er winkeltje mee kunt spelen. Maar ook kun je de iPad door deze app meer betrekken in spelsituaties doordat je er, door de producten te printen, een kassa van kunt maken. Kinderen vinden het leuk om hier mee aan de slag te gaan. Op deze wijze werken leren kinderen spelenderwijs met geld om te gaan.

Het idee vind ik echt heel origineel dat je ook de iPad als speelobject kunt gebruiken met echte materialen!

De prijzen in de supermarkt kun je helaas niet aanpassen. Voor jonge kinderen kunnen de bedragen soms flink oplopen wat het soms te moeilijk voor ze kan maken.

store08

Deze app kun je zeker tot groep 4 gebruiken! Daar gaan kinderen immers met geld rekenen. En in deze app kun je ook te veel geld betalen. En geld terug krijgen, kunnen kinderen uitrekenen wat ze terug zouden moeten krijgen voor de kassa dit doet?

In deze app zit geen reclame of andere in app aankopen nadat je de app hebt aangeschaft.

Om een beeld van de app te krijgen vond ik dit filmpje:

Leave a Reply