• kl01
  •      

Leer alles over het vliegveld

Prijs: € 4,49
Leeftijd: 3 – 7 jaar
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

De App

kl03

Zodra je deze app start is het duidelijk dat de app over het vliegveld gaat. Want je ziet het vliegveld en de omgeving van het vliegveld. Als je door gaat kun je tussen drie platen kiezen:

  • De gate
  • Het vliegveld
  • Het vliegtuig

Als je een plaat gekozen hebt kun je op van alles in de plaat tikken. Wanneer je ergens op tikt, als je bijvoorbeeld op een trap tikt gaat deze in en uit. Vervolgens tik je op een auto tikt komt deze aangereden. Overal zitten interactieve elementen verborgen.

kl07

Door op de rode knop onderin te drukken kun je naar een andere plaat. Maar je kunt ook een overzicht krijgen van alle interactieve elementen in die plaat. Heb je ze allemaal gevonden?

Tips voor in de Klas

kl04

Deze app is heel goed te gebruiken voor woordenschat. Je kunt bijvoorbeeld kinderen in tweetallen eerst de plaat helemaal laten ontdekken. Vervolgens gebruik je de platen van hoe gaat het. Deze kun je downloaden. Om ze op tafel neer te leggen en met de kinderen te bespreken. Dit doe je door elk element dat daarop staat te bespreken en kinderen te laten vertellen wat er gebeurt als je dat element aantikt. Weet een kind het niet meer? Dan kun je altijd terug naar de app en het element aantikken.

Download de Hoe gaat het kaarten:

Wat leer je van deze App?

kl05

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Alles over het vliegveld en daar om heen
  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

kl02

Wat een leuke app over vliegtuigen en de omgeving van vliegtuigen zeg! Veel kinderen in mijn klas vinden vliegtuigen maar machtig interessant. Met deze app kan ik ze echt boeien.

Ik vind het leuk dat er allemaal interactieve elementen te zien zijn. Zo is er elke keer iets nieuws in de plaat te ontdekken. De platen zijn erg mooi vorm gegeven en bieden voor langere tijd plezier voor kinderen.

Wat ik verder fijn vind is dat er geen reclame in de app zit. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen om app volledig te spelen.

Kortom een app die erg interessant is voor kleuters omdat kleuters er zelf mee aan de slag kunnen. Maar ook een app die veel mogelijkheden biedt voor het onderwijs!

Leave a Reply